Jur Vrieling: ‘Na de titel viel alles van me af’

Share
  • 22 augustus 2015 10:23

door: redactie, 22 augustus 2015 10:23

AKEN | STEGEN.NET | ANP

Jur Vrieling wist tijdens het EK in Aken na zijn iets te langzame rit met VDL Zirocco Blue N.O.P. even niet meer hoe hij het had. ,,Ik voelde me enorm ellendig”, blikt de ruiter uit Holwierde terug. ,,Ik had maar één ding in mijn hoofd: de kost ons de titel.” Maar het kwam allemaal nog goed in de Aachener Soers.
Een super blije Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue N.O.P. tijdens de ereronde. foto: FEI

Een super blije Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue N.O.P. tijdens de ereronde.
foto: FEI

Maar toen maakte de Duitser Daniel Deusser de fout waar de Oranjefans op hoopten, maar waar niemand op rekende. ,,Dan merk je pas hoe emotioneel sport is. Ineens viel alles van me af. Toch nog goud. Ik had mezelf de schuld gegeven als het niet was gelukt. In de laatste fase van het parcours reed ik net iets te rustig. Dat had me niet mogen gebeuren”, aldus Vrieling.

Op scherp
Maikel van der Vleuten had zich vooraf al op scherp gezet. ,,Donderdag had ik door dat ene foutje het slechtste resultaat. Gelukkig leverde dat geen nadeel voor de equipe op, maar het zat me niet lekker. Ik wilde dat met Verdi rechtzetten en dat is gelukt. De proeven worden wat hoger en breder en dat ligt ons wel.”

Voor de jonge Brabander was het zijn tweede grote titel, na het goud op het WK van vorig jaar. ,,Het is geweldig om in dit team te rijden. We gunnen elkaar het succes, steunen elkaar en op belangrijke momenten staan we er. Alle vier zijn we in staat het af te maken. Dat maakt het allemaal heel mooi.”