Lennard de Boer winnaar op geslaagd CH Haulerwijk in Tolbert

Lennard de Boer winnaar op geslaagd CH Haulerwijk in Tolbert

24 augustus 2015 17:08 Uit

Door Steven Stegen
 
Leestijd: 2 minuten

TOLBERT | STEGEN.NET

Lennard de Boer eiste zondag de overwinning op in het ZZ-klassiek tijdens de eerste editie van het CH Haulerwijk bij de HJC-manege in Tolbert. De Drents kampioen was met zijn schimmel Bonea Field Eric ten Cate in de barrage te snel af.
Lennard de Boer won met Bonea Field het ZZ-klassiek op het CH Haulerwijk in Tolbert. Foto: Steven Stegen

Lennard de Boer won met Bonea Field het ZZ-klassiek op het CH Haulerwijk in Tolbert.
FOTO: STEVEN STEGEN

Ironisch genoeg was het stralend weer tijdens deze eerste editie CH Haulerwijk nieuwe stijl. Het Friese evenement had in het verleden regelmatig met slecht weer te maken. Dat was ook de reden om te verhuizen naar Tolbert, waar eigenaar Louwe Mulder prachtige all-weather bodems heeft aangelegd. De verhuizing van het concours bleek een goede zet. Het aantal deelnemers was enorm.

Mooi deelnemersveld
In het ZZ-klassiek kwamen 24 combinaties aan de start en er was dus sprake van een mooi deelnemersveld. Tien combinaties bleven foutloos en keerden terug voor de barrage. Henk Frederiks uit Tollebeek was weer eens de snelste met zijn toppaard Ben B, maar maakte in de haast wel een fout.

https://twitter.com/oghartman/status/635080776556613632

Lennard de Boer eiste uiteindelijk de overwinning op. De Drentse kampioen uit de stallen van Marcel de Boer (geen familie) stuurde de veel kwaliteit tonende merrie Bonea Field (v. Corland) foutloos rond in 38.57. Daarmee hield hij Eric ten Cate uit Geesteren met Blue Sky (v. Mr. Blue) achter zich. De Twentse combinatie ging rond in 38.86. James Robert Billington uit Bears stuurde Celena VDL naar de mooie derde plaats. Eric ten Cate werd vervolgens nog vierde met Whoops (v. Voltaire).

Kelderman op dreef
In het ZZ-progressief was Folkert Kelderman bijzonder goed op dreef. De ruiter uit Rinsumageest eiste met Darina (v. Cardento) de overwinning op en met Aldeboarn Furioso legde hij ook nog eens beslag op de tweede plaats. Henk Frederiks overtuigde ook in deze rubriek met Ben B en mocht als derde opstellen.

De klasse Z kende een super bezetting en er moest in deze klasse knap gestuurd worden om in de prijzen te belanden. Tessa Hoeksema was in het Z-klassiek de beste met Warandasj R. en hield Aniek Diks met Huro’s Winston Jumper op de tweede plaats. In het progressief voerde Amanda Slagter het klassement aan met A Splash of Class (v. Lupicor). Hester Klompmaker werd met Apple tweede en Folkert Kelderman derde met Heechhiem’s Eastpoint VDM.