Nederlandse springruiters Europees kampioen in zenuwslopende finale

Nederlandse springruiters Europees kampioen in zenuwslopende finale

21 augustus 2015 19:57 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

AKEN | STEGEN.NET

De Nederlandse springruiters zijn Europees kampioen! In een zenuwslopende wedstrijd stelde de equipe de titel veilig.
Jur Vrieling met VDL Zirocco Blue N.O.P. tijdens het EK in Aken.

Jur Vrieling maakte met VDL Zirocco Blue N.O.P. één tijdfout.

Jeroen Dubbeldam (SFN Zenith N.O.P.) en Maikel van der Vleuten (VDL Groep Verdi Tn N.O.P.) reden allebei foutloos en daarna was Jur Vrieling aan de beurt. Hij had zijn handen vol aan de gretig hengst VDL Zirocco Blue N.O.P. Daardoor moest Jur veel ophoudingen maken en dat nekte hem, want hoewel alle hindernissen bleven liggen was hij 11 honderdste te langzaam en dat leverde één strafpunt op.

Die ene strafpunt had Nederland kunnen nekken, maar toen Daniël Deusser voor Duitsland een fout maakte was de buit voor Oranje binnen! Als laatste moest Gerco schröder nog in de baan. Helaas pakte het voor hem niet zo goed uit en kreeg hij met Glock’s Cognac Champblanc twee springfouten en tijdsoverschrijding. Daardoor mist Schröder de individuele finale op zondag.

Spannend
Bondscoach Rob Ehrens: ,,Het was even spannend na de tijdfout van Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue N.O.P. Maar daarna heeft Duitsland ons netjes geholpen. Wat moet ik meer zeggen. Ik ben een dolgelukkige coach. Hulde aan mijn ruiters, de eigenaren van de paarden, de sponsors en iedereen die heeft meegeholpen aan dit succes.”

Het was in Mannheim in 2007 voor het laatst dat de Nederlandse springruiters Europees goud wonnen. Ook toen zaten Dubbeldam en Schröder in de equipe. Een jaar eerder won Ehrens met zijn team goud op het WK in Aken, zilver op de Spelen in Londen en vorig jaar de wereldtitel in Caen.

,,Mijn ruiters houden echt van Aken, we willen dat alle kampioenschappen hier gehouden worden”, lachte Ehrens in de persconferentie. Waarop verliezend bondscoach van de Duitse equipe Otto Becker reageert: ,,Wij willen dat ook, maar dan zonder dat de Nederlanders meedoen.”

Uitslag landenwedstrijd EK Aken 2015
Goud Nederland, 8.820
Zilver Duitsland, 12.400
Brons Zwitserland, 18.230
4. Groot Brittannië, 18.990
5. Frankrijk, 21,700