Amber Meijer met KM Carrera de beste van Groningen

  • 12 juli 2015 22:06
door: redactie, 12 juli 2015 22:06

GRONINGEN | STEGEN.NET

Amber Meijer eiste zondag tijdens een zeer geslaagd Gronings kampioenschap in het Stadspark de titel op in de ZZ. De 16-jarige amazone uit Muntendam was met KM Carrera twee tegenstanders in de barrage de baas.
Amber Meijer werd met KM Carrera Gronings kampioen in de ZZ

Amber Meijer werd met KM Carrera Gronings kampioen in de ZZ (archief)

De ZZ-klasse was goed bezet en met name in de tweede omloop was er sprake van een flinke schifting. Rana Dalenoord, Nicole Botma (met Discovery), Robert Havinga, José Woldring en Erik Veenstra waren in de eerste ronde foutloos gebleven, maar in de tweede manche liep het aantal fouten snel op.

Barrage
Drie combinaties bleven over beide omlopen foutloos en streden in de barrage om de zwaarste springtitel. Nicole Botma bleek in de barrage de snelste, maar ze kreeg met Dollard’s Abu Dhabi Cjs wel een springfout. Amber Meijer besliste de strijd in haar voordeel in een tijd van 42,54. Robert Havinga werd met Bacardi reservekampioen.

,,Het eerste rondje was relatief simpel, de tweede omloop was een stuk selectiever, maar zeker fair”, aldus de 16-jarige kampioene.

Amber Meijer ontkwam er niet aan: de traditionele duik in de sloot.

Amber Meijer ontkwam er niet aan: de traditionele duik in de sloot.

In de klasse Z voerde Marianne Boerema de ereronde aan. Ze pakte de titel met Valentio, dankzij een knappe barragerit. Elmar van Hoorn had het nakijken.

Tevreden
Hij kon niettemin tevreden zijn, want Van Hoorn werd tweede met Darius en derde met Cupidon. En Amber Meijer deed ook nu goed mee met haar vierde prijs op Dikarlos.

De klasse M werd gewonnen door Marjan te Bos met Tyreene. Elmar van Hoorn werd ook hier tweede, nu in het zadel van Fabricio.