archief
contact
+31 6 53239630

Amber Meijer naar dubbele winst op CH Parkstad Veendam

VEENDAM – Het was een feestelijk weekend voor Amber Meijer. Zaterdag vierde ze haar 16e verjaardag en zondag domineerde ze de Z- en ZZ-klasse op de slotdag van het CH Parkstad Veendam. ,,Het is prachtig om op je thuiswedstrijd te winnen”, glunderde Meijer.
Amber Meijer en KM Dikarlos bij de prijsuireiking.
Amber Meijer en KM Dikarlos bij de prijsuireiking. STEVEN STEGEN

blokjeVEENDAM | STEGEN.NET
Amber Meijer kon haar geluk dit weekend niet op. Zaterdag vierde ze haar 16e verjaardag en zondag won ze op haar thuiswedstrijd in Veendam zowel de Z- als de ZZ-klasse. Het CH Parkstad verliep succesvol, maar trok wel minder Z- en ZZ-combinaties.

Amber Meijer en KM Dikarlos bij de prijsuireiking.
Amber Meijer en KM Dikarlos bij de prijsuireiking.
STEVEN STEGEN

In de ZZ-rubriek kwamen negen combinaties aan de start en dat zijn er wel eens meer geweest in park Borgerswold. De accommodatie is uitstekend, de organisatie en sfeer zijn goed, dus hoe kan het dan dat juist de zwaarste rubrieken niet beter zijn bezet? De organisatie vermoedt dat het late tijdstip in het seizoen niet meewerkt en er was natuurlijk de concurrentie van het WK in Lanaken. ,,We gaan nadenken of we ons evenement niet moeten verplaatsen, bijvoorbeeld naar eind juni, vlak voor het Gronings kampioenschap”, zo vertelde een bestuurslid.

Ondanks de wat tegenvallende deelname was de ZZ-rubriek leuk om naar te kijken. Vier van de negen combinaties bleven foutloos in het parcours dat Jan Oldejans had opgesteld. Stephan Hut reed met de voorzichtige Atoloma (v. Tygo), maar kreeg nu wel een fout. Daarna was het de beurt aan Amber Meijer. Ze reed een foutloze en snelle rit in 39,06. Martijn van Geel ging gretig in de aanval, maar waagde te veel, waardoor zijn schimmel Woodland door de hindernis schoof. Claus Beishuizen kon vervolgens Meijer ook niet meer bedreigen, hij maakte een fout en was ook flink langzamer.

Eerder op de middag schreef Amber Meijer als de Z-klasse op haar naam, nu met de schimmel KM Dikarlos (v. VDL Zirocco Blue). Ze was sneller dan Fleuranse Verhoek, die met Capitol tweede werd. ,,Het was echt een topdag!”, glunderde Amber Meijer. Ze is bezig aan haar eerste seizoen bij de paarden. KM Carrera is opgeleid door Suzanne Tepper en Jur Vrieling. KM Dikarlos heeft ze zelf op Z-niveau gebracht. ,,Ik zit in VWO 5 en het is passen en meten om m’n twee paarden te kunnen trainen. Gelukkig leer ik gemakkelijk”, aldus Amber, die elke week lest bij Jur Vrieling.

uitslag ZZ
1. Amber Meijer, KM Carrera, 0-39.06
2. Stephan Hut, Atoloma, 4-46.14
3. Claus Beishuizen, VDL Arimara, 4-46.21

uitslag Z
1. Amber Meijer, KM Dikarlos, 0-40.04
2. Fleuranse Verhoek, Capitol, 0-40.69
3. Stephan Hut, Dante, 0-42.98

Natascha Veen - Soulman
Natascha Veen - Soulman
84 x bekeken
Amber Meijer - KM Dikarlos
Amber Meijer - KM Dikarlos
74 x bekeken
Renate Beuving - Berona
Renate Beuving - Berona
80 x bekeken
Martijn van Geel - Woodland
Martijn van Geel - Woodland
75 x bekeken
Krystina Mikulkova - Curacon
Krystina Mikulkova - Curacon
118 x bekeken
Krystina Mikulkova - Curacon
Krystina Mikulkova - Curacon
93 x bekeken
Krystina Mikulkova - Curacon
Krystina Mikulkova - Curacon
122 x bekeken
Claus Beishuizen - VDL Arimara
Claus Beishuizen - VDL Arimara
71 x bekeken
Amber Meijer - KM Dikarlos
Amber Meijer - KM Dikarlos
100 x bekeken
Amber Meijer - KM Carrera
Amber Meijer - KM Carrera
73 x bekeken

Total
1
Shares
0 deel
0 deel
1 deel
0 Tweet
0 deel