Amber Meijer elfde bij Indoor Groningen: ‘hier kun je alleen maar van dromen’

  • 8 januari 2017 12:44
door: Steven Stegen, 8 januari 2017 12:44

Zuidbroek | STEGEN.NET

Goedlachs is ze altijd al, maar zaterdagavond stond Amber Meijer nog meer te stralen dan anders. En terecht. De net 18 geworden amazone uit Muntendam leverde een topprestatie. Ze werd met KM Carrera (v. Clearway) elfde in de Grote Prijs van Indoor Groningen.
Amber Meijer in volle concentratie met KM Carrera. foto: Steven Stegen

Amber Meijer in volle concentratie met KM Carrera.
FOTO: Steven Stegen

Amber Meijer en KM Carrera (v. Clearway) gingen eerst op indrukwekkende wijze rond in het basisparcours van Marinus Vos, waarin ze zonder ook maar even in de problemen te komen keurig foutloos rond gingen.

  • foto’s bekijken of bestellen van de Grote Prijs? Klik dan hier

In de barrage ging de Groningse combinatie als tweede van start en viel er helaas een balk. Maar de elfde plaats was niettemin een resultaat om trots op te zijn, in een deelnemersveld met grote concurrenten als Sanne Thijssen, Jur Vrieling, Albert Zoer, Eric van der Vleuten en Suzanne Tepper.

‘Heel blij mee’
Amber was meer dan tevreden. ,,Ik ben er heel blij mee. Dit was onze tweede Grote Prijs en het was de eerste op twee sterren niveau. Als je dan zo ver komt dan is dat een resultaat waar je vooraf alleen maar van kunt dromen.”

Meijer: ,,Vanaf de eerste meters voelde KM Carrera heel goed aan. Het basisparcours verliep op rolletjes. In de barrage ben ik op safe gereden. Misschien reed ik één wending iets te langzaam en kreeg ik daardoor die fout. Maar je hoort mij niet klagen.”

Amber Meijer

Amber Meijer KM Carrera Indoor GroningenDe net 18 geworden Amber Meijer werd in 2016 in Mierlo Nederlands kampioen bij de Junioren met KM Carrera. Deze merrie is opgeleid door Jur Vrieling en Suzanne Tepper. Ook werd ze in 2016 zevende op het EK Junioren in Millstreet.

In 2015 wordt het duo Gronings kampioen in de ZZ. In september van dat jaar greep Amber Meijer met KM Carrera op de Hippiade in Ermelo de KNHS-titel bij het ZZ-springen.

In september 2013 werd de toen 14-jarige Amber Meijer met KM Carrera kampioen in de klasse L tijdens de Hippiade.