Kassa in Calgary voor Scott Brash na zege in Grand Slam

Kassa in Calgary voor Scott Brash na zege in Grand Slam

14 september 2015 09:49 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

CALGARY | STEGEN.NET | KNHS

Kassa in Calgary voor Scott Brash. Met Hello Sanctos bleef Brash op Spruce Meadows als enige dubbel foutloos. Daarmee won hij niet alleen een half miljoen Canadese dollars, maar ook de Rolex Grand Slam, ook nog eens goed voor één miljoen euro.

Brash nam een gok door al zijn kaarten op Calgary en de Grand Slam te zetten. Zo liet hij het Europees Kampioenschap in Aken aan zich voorbij gaan. Maar de koele Schot gokte goed. Hij reed zijn topper Hello Sanctos in de eerste omloop foutloos in de snelste tijd, waarmee ze in de tweede omloop als laatste mochten starten.

Scott Brash beloont Hello Sanctos na de lucratieve zege in Calgary.

Scott Brash beloont Hello Sanctos na de lucratieve zege in Calgary.

Zijn negen foutloze concurrenten uit de eerste omloop zagen hun kansen op de overwinningen steeds kleiner worden over de loodzware opgaven van Leopoldo Palacios. Pedro Veniss en Pieter Devos maakten zich met een tijdfout op voor een barrage.

Superieur
Daar stak Brash een stokje voor. Beheerst en superieur schreef hij geschiedenis. In de eerste plaats door de Masters van Calgary te winnen. Dat is al prestatie van formaat. Met zijn overwinning won Brash de Rolex Grand Prix. Uniek in de springsport en ook in de 40-jarige geschiedenis van Spruce Meadows. Brash en Hello Sanctos zijn dan ook niet voor niets al jaren de nummer 1 van de wereld.

Pieter Devos, twee jaar geleden winnaar van de Masters met Candy, neemt als nummer 2 een bedrag van 300.000 dollars mee terug naar Vlaanderen. Met zijn schimmel Dylano maakte Devos slechts een tijdfout in de tweede omloop.

Wout Jan van der Schans reed met Capetown een geweldige foutloze eerste ronde. In de tweede kregen ze twee fouten op de dubbelsprong oxers en twee tijdfouten. De negende plaats in Calgary voegen ze bij aan hun palmares.

Complete uitslag vind je hier