Steve Guerdat: ‘Calgary wilde ik altijd al graag eens winnen’

  • 13 september 2021 19:49
door: redactie, 13 september 2021 19:49

📌 Calgary
📝 paardensportnoord | Persbericht

De pittige Rolex Grand Slam op het CSIO Spruce Meadows werd zondag gewonnen door Steve Guerdat. De Zwitser bleef met Venard de Cerisy als enige dubbel foutloos.

Vorig jaar ging het prestigieuze evenement in Canada vanwege corona niet door, dit jaar wel, met ook publiek op de tribunes. Ze zagen een zware wedstrijd op de graspiste, met een pittig parcours dat was ontworpen door Leopoldo Palacios.

Na een eerste ronde, waarin alleen Guerdat en de Australische Hilary Scott foutloos reden, mochten de 12 beste combinaties aantreden in de tweede ronde, over een nieuw parcours. Guerdat wist als enige dubbel foutloos te rijden en won daarmee zonder dat een barrage nodig was.

De Zwitser was maar wat blij met zijn lucratieve overwinning. ,,Ik wilde mijn hele leven al de concoursen van Aken en Calgary winnen. Nu is dat voor de helft gelukt. Ik denk dat ik niet stop voor ik beide wedstrijden heb gewonnen.” Over zijn paard: ,,Venard is een heel sterk, dapper paard met veel energie. Hij heeft niet de beste techniek, maar wel de inzet en wil om het steeds goed te doen.”

De Amerikaan Kent Farrington eindigde als tweede. Hij kreeg met Gazelle een fout in de eerste ronde, maar bleef in de tweede omloop wel foutloos. McLain Ward werd derde met Kasper van het Hellehof.