Gerco Schröder zesde bij wereldbeker German Masters Stuttgart

Share
  • 23 november 2014 18:47

door: redactie, 23 november 2014 18:47

blokjeSTUTTGART | STEGEN.NET | KNHS
Gerco Schröder werd zondag zesde in de wereldbeker tijdens de Stuttgart German Masters. Schröder startte met Glock’s Cognac Champblanc als laatste van de tien kanshebbers in de barrage. De zege was verrassend voor de 25-jarige Brit William Whitaker met Fandango.

Gerco Schröder werd met Glock's Cognac Champblanc zesde.

Gerco Schröder werd met Glock’s Cognac Champblanc zesde.
JACOB MELISSEN

William Whitaker ging er plat op en voor Gerco Schröder en zijn schimmel was eigenlijk al snel duidelijk dat zij de jonge Brit niet zouden kunnen kloppen, daarvoor mist Champblanc eenvoudig de snelheid. Dat erkende Schöder zelf ook. ,,Foutloos blijven en punten pakken was wederom mijn doel in de barrage.”

Whitaker verdreef met zijn snelle rit de jonge Amerikaanse Lucy Davis met Barron naar de tweede plaats. Als derde eindigde Steve Guerdat, die daardoor met Nino de Buissonnets de leiding heeft overgenomen in de tussenstand van de wereldbeker.

Jeroen Dubbeldam (Weerselo) en Maikel van der Vleuten (Someren) wisten zich niet voor de barrage te plaatsen. Voor Jeroen Dubbeldam was de wedstrijd voorbij toen hij in de driesprong met Zenith SFN tegen de tweede springfout aanliep. Zij staakten daarop de strijd. Van der Vleuten hoorde met VDL Groep Verdi TN één balkje vallen.