Dressuurcompetitie Vlagtwedde: Linda Kouwenhoven en Siegi debuteren met overwinning

Share
  • 13 oktober 2015 09:01

door: Steven Stegen, 13 oktober 2015 09:01

VLAGTWEDDE | STEGEN.NET

Linda Kouwenhoven maakte tijdens de eerste wedstrijd van de dressuurcompetitie Vlagtwedde met Siegi een sterk debuut in de ZZ-licht. De zoon van Sieger-Hit zag zijn eerste optreden op dit niveau beloond met de overwinning.
Linda Kouwenhoven met Siegi, foto: Stal Larmoyeur

Linda Kouwenhoven met Siegi, (archieffoto)
FOTO: STAL LARMOYEUR

Kouwenhoven nam met de zesjarige hengst behoorlijk afstand van de concurrentie. Het debuut in de ZZ-licht bleek goed voor een score van 230 punten. De tweede plaats was voor Manon Vos. Zij behaalde met de Ferro-nazaat Treffer 223 punten. Jarmilla Peterson werd net buiten het prijzenklassement derde met Woody met 219 punten.

Goed bij de les
In de spannende Z2 was Marloes Oosterhof de beste in manege de Wolverlei. De amazone uit Zuidbroek kwam aan de start met Emmerson (v. Jazz). Oosterhof wist de vosruin goed bij de les te houden en dat leidde tot de winnende score van 220 punten. Moniek Vos bood goed tegenstand en werd met Chico Cacero tweede met 217. Wilmer Lanning stuurde Dexter naar de derde plaats (215).

Marloes Oosterhof won met Emmerson de Z2 in Vlagtwedde. foto: Reinold Lowes

Marloes Oosterhof won met Emmerson de Z2 in Vlagtwedde.
FOTO: REINOLD LOWES

Frans van den Heuvel was de uitschieter in de Z1. Met Damoiselle zette hij een knappe proef neer die door de jury werd beloond met 232 punten. Op enige afstand volgde Jarmilla Peterson met Amoriette (221), die de laatste tijd steeds constanter begint te presteren. Willemien Vries-Ottens nam met Extravagant Svn de derde plaats in.

Floor Vos nam in de M2 beide proeven voor haar rekening met Fine Tuned DFV (v. Armani), met scores van 223 en 202. De tweede prijzen waren voor Cindy Stooker met Fly Away en Maaike Slootweg met Goldwin’s Hoeve’s El Chico.