Linda Kouwenhoven en Marjan Hooge winnaars dressuurcompetitie Vlagtwedde

Share
  • 3 december 2015 19:24

door: Steven Stegen, 3 december 2015 19:24

VLAGTWEDDE | STEGEN.NET

Linda Kouwenhoven won het afgelopen weekend de dressuurcompetitie in Vlagtwedde (DCV). Ze was in het derde weekend in de kür van de ZZ-licht de beste met Siegi. In de Z2 won Marjan Hooge.
Linda Kouwenhoven zit gezellig in de vrachtwagen bij Siegi. foto: Facebook

Linda Kouwenhoven zit gezellig in de vrachtwagen bij Siegi.
FACEBOOK

De kür was beslissend voor de eindoverwinningen in de competitie. Over de drie wedstrijden behaalde Jarmilla Peterson met Woody de meeste plaatsingspunten (102) en eindigde Linda Kouwenhoven op 99 punten. Maar in de afsluitende kür begonnen de finalisten met een schone lei.

In de kür nam Linda Kouwenhoven een aardige voorsprong. Haar proef met Siegi (v. Sieger Hit) was goed voor precies 68 procent en dat was één procent meer dan de score van Peterson, die tweede werd. Manon Vos reed Treffer naar de derde plaats.

Vierde keer op rij
In de Z2 werd Marjan Hooge winnaar van de competitie. De amazone uit Ees lijkt wel een abonnement te hebben op deze overwinning, want ze won heel knap voor het vierde jaar op rij, respectievelijk met de paarden Richfield, Fulltime en nu San Dinando.

Marjan Hooge won opnieuw in de Z2, deze keer met San Dinando. foto: Facebook

Marjan Hooge won opnieuw in de Z2, deze keer met San Dinando.
FACEBOOK

Wilmer Lanning pakte in de Z1 de overwinning met Didelot, gevolgd door Frans van den Heuvel met Damoiselle. In de M2 was Floor Vos de beste met Fine-Tuned DFB, met Maaike Slootweg op plaats twee met Goldwin’s Hoeve El Chico. Linda Kouwenhoven deed ook in deze klasse met haar derde plaats met Floyd goed mee. En Kouwenhoven won daarvoor de M1 met Friday.