Home » Pesse decor voor eerste NK Working Equitation
nieuws

Pesse decor voor eerste NK Working Equitation

PESSE | STEGEN.NET

Manege Smit Pesse is in het weekeind van 24 en 25 oktober het decor van een bijzonder paardensportevenement: het eerste Open Nederlands Kampioenschap Working Equitation.
Working Equitation draait om gehoorzaamheid en behendigheid.
Working Equitation draait om gehoorzaamheid en behendigheid.

De onderdelen zijn gebaseerd op de vaardigheden voor het traditionele veedrijven in Zuid-Europa. In Pesse doen deelnemers uit Nederland, België en Duitsland mee. In totaal strijden een kleine vijftig deelnemers om de eer in vier verschillende onderdelen: dressuur, stijltrail, speedtrail en runderwerk.

Verplichte kost
De wedstrijd bij manege Smit is verplichte kost voor de A-kaderleden die volgend jaar als team naar het EK in Duitsland gaan. Zaterdag is vanaf 8.00 uur dressuur op het programma, vanaf 18.00 uur runderwerk. Zondag begint om 8.35 uur de trail en om 16.15 uur speedtrail. De prijsuitreiking is om 18.00 uur.

Wat is Working Equitation?
Working Equitation, vertaald: Arbeidsrijstijl, is dé opkomende tak van paardensport! Het draait hierbij om het verkrijgen van de ultieme samenwerking met je paard.

Working Equitation is een veelzijdige discipline binnen de paardensport. Het is ontstaan in Zuid Europa vanuit het traditionele werken met runderen in landen als Portugal, Frankrijk, Italië en Spanje. Inmiddels is het een wereldwijde, serieuze wedstrijdsport, waarin ruiter en paard in vier verschillende wedstrijdonderdelen het niveau van dressuurafrichting tonen in combinatie met praktijkgerichte hindernissen.

Een goede dressuurmatige basis is noodzakelijk bij het rijden van de trails en het runderwerk. De paarden moeten licht aan de hulpen staan, wendbaar zijn en moedig. In de hoogste Mastersklasse worden alle wedstrijdonderdelen ook eenhandig gereden. Teamwork en vertrouwen in elkaar zijn essentieel.

Meer weten? Kijk dan op www.workingequitationholland.nl

over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net