Oefenwedstrijd Working Equitation tijdens CH Coevorden

Oefenwedstrijd Working Equitation tijdens CH Coevorden

8 april 2016 12:35 Uit Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

COEVORDEN | STEGEN.NET
De 33e editie van het CH Coevorden (6, 7 en 8 mei) kent een nieuw onderdeel: een oefenwedstrijd Working Equitation. Een aantal enthousiaste deelnemers zal in het Van Heutszpark laten zien waar het bij Working Equitation om draait.

CH Coevorden. Hester Bischot bezig met Working Equitation. foto: IDPhotos.nl

Hester Bischot bezig met Working Equitation.
FOTO: IDPHOTOS.NL

Het bijzondere onderdeel van de paardensport wordt steeds populairder en is komen overwaaien uit Zuid-Europa. De deelnemers komen in het parcours allerlei obstakels en hindernissen tegen die ze door een goede controle en harmonie met hun paard moeten zien te overwinnen. Working Equitation is gericht op het in stand houden van de tradities rondom het werken met paarden op het land. Diervriendelijkheid staat daarbij voorop.

Enthousiast
Ingeborg Vermeer van de organisatie van CH Coevorden is zelf inmiddels ook een enthousiast beoefenaar. ,,Ik heb nu zelf drie trainingen gedaan en ben ontzettend enthousiast! Het lijkt me heel leuk om tijdens het CH Coevorden het publiek kennis te laten maken met Working Equitation.”

De bekende dressuuramazone Hester Bischot uit Dalen geeft regelmatig clinics Working Equitation en zal het onderdeel in Coevorden begeleiden. ,,Ze loopt vooraf het parcours met de deelnemers en zal uitleg geven aan deelnemers en publiek”, aldus Vermeer.

Six Bar
Naast Working Equitation kent het CH Coevorden natuurlijk de gebruikelijke onderdelen springen en dressuur. Op zaterdag 7 mei komt een selecte groep springruiters op uitnodiging in actie bij een nieuwe wedstrijd in Coevorden: de Six Bar. Daarbij staan er zes hindernissen opgesteld, die steeds worden verhoogd. Het is een spectaculaire extra rubriek, naast de gebruikelijke rubrieken voor BB tot en met ZZ. De dressuurliefhebbers kijken ongetwijfeld uit naar de kür op muziek op vrijdag 6 mei. In een aantal rubrieken is er nog ruimte om deel te nemen.

De organisatie kijkt uit naar de 33e editie van CH Coevorden. ,,Door de hulp van vrijwilligers en een vele sponsors kunnen we er weer een mooi evenement van maken.”

Meer info op de website van CH Coevorden