Selecties definitief: drukke weken voor Groninger dressuurruiters [update]

Selecties definitief: drukke weken voor Groninger dressuurruiters [update]

23 oktober 2015 17:19 Uit Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

ONSTWEDDE | STEGEN.NET

Dressuurruiters in de regio Groningen van de KNHS weten nu definitief waar ze aan toe zijn. Met wat kleine aanpassingen heeft het bestuur de selectie vastgesteld. De selecties zijn deels ook op zondag, net als het kampioenschap.
Jarmilla Peterson werd met Woody kampioen in de ZZ-licht

Jarmilla Peterson werd afgelopen zomer met Woody kampioen in de ZZ-licht (archief).
STEVEN STEGEN

De afgelopen week ontstond onrust nadat de selectiedata bekend werden gemaakt op de site van de regio. Veel ruiters voelden zich overvallen, hoewel de veranderingen wel tijdens twee vergaderingen aan bod zijn geweest.

Het bestuur van de regio heeft rond de twee selecties in Tolbert nog wat aanpassingen gedaan, maar in grote lijnen wordt het oorspronkelijke plan nu doorgezet.

Drukke weken
Dat betekent wel dat ruiters die ook meedoen aan bekende competities als de DCV (Vlagtwedde) en de DCIG (Indoor Groningen) drukke weken tegemoet gaan en soms scherpe keuzes moeten maken. Deelnemers die zich willen plaatsen voor het provinciaal kampioenschap op 27 en 28 februari 2016 moeten tenminste aan twee selecties deelnemen en zich bij de beste 25% zien te rijden.

Selectie paarden

14 nov.

Onstwedde

Z1 t/m ZZ-licht

21/22 nov.

Winschoten

B t/m M2

28/29 nov.

Tolbert

B t/m M1

16/17 jan.

Tolbert

M2 t/m ZZ-licht

30/31 jan.

Vlagtwedde

M2 t/m ZZ-licht

13 feb.

Onstwedde

B t/m M1

27/28 feb

Winschoten kampioenschap

B t/m ZZ-licht

[UPDATE] Het bestuur heeft besloten nog een vierde selectiewedstrijd voor alle klassen te organiseren. Deelnemers die zich willen plaatsen voor het Gronings kampioenschap moeten minimaal aan twee wedstrijden deelnemen en maximaal aan drie.