Jarmilla Peterson pakt voorsprong bij selectie Gronings kampioenschap

Jarmilla Peterson pakt voorsprong bij selectie Gronings kampioenschap

14 november 2015 18:30 Uit Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

ONSTWEDDE | STEGEN.NET

Jarmilla Peterson heeft zaterdag met ruime voorsprong de eerste selectie voor het Gronings kampioenschap gewonnen. In manege De Driesporen behaalde ze met Woody in de ZZ-licht 68.29%.
Jarmilla Peterson won in Onstwedde met Woody de selectie voor het Gronings kampioenschap. foto: Steven Stegen

Jarmilla Peterson won in Onstwedde met Woody de selectie voor het Gronings kampioenschap.
STEVEN STEGEN

In de ZZ-licht verschenen 11 combinaties aan de start, waarvan er 9 deelname voor de selectie. De afgelopen tijd was er nogal wat te doen over het invoeren van de selecties, maar na de aanvankelijke schok lijkt de onrust voorbij. In Onstwedde was er geen wanklank over te horen.

Positieve reacties
Sterker nog, de reacties waren positief. ,,Het viel veel ruiters wat rauw op het dak, maar ik zie wel wat in selecties”, vertelde Willemien Vries-Ottens. En ook Samantha Bosma vindt de keus prima. ,,Je kunt met selecties toch toewerken naar een mooier kampioenschap, met meer kwaliteit.” Wel stellen veel deelnemers dat de communicatie beter had gemoeten.

Jarmilla Peterson eiste op haar thuiswedstrijd de overwinning op. Ze had haar Woody (v. Weltissimo) er prima voorstaan en reed haar oefeningen met gemak en precisie. Alleen de uitgestrekte stap zou nog wat overtuigender kunnen. Met een score van 69.29% bleef ze gemakkelijk baas over de concurrentie.

Kim de Jonge werd met Pays Bas NL tweede in de ZZ-licht. foto: Steven Stegen

Kim de Jonge werd met Pays Bas NL tweede in de ZZ-licht.
STEVEN STEGEN

Kim de Jonge werd in de ZZ-licht tweede met de bekende Pays Bas NL (v. Cabochon). De combinatie toonde een gedegen proef, die goed was voor 66.00%. De derde plaats was voor Samantha Bosma, die daardoor blij verrast was. Met Chifa (v. Tuschinski) behaalde ze 63.71%.

Z2
In de Z2 eiste Marloes Oosterhof de overwinning op met Emmerson. Zij behaalde 65.59%. Wytske Schuth stuurde Bandiet naar de tweede plaats (62.94%) en derden werd Samatntha Jansen met Brainpower.

Feline Bakker schreef later op de dag de Z1 op haar naam. Ze kwam met Vennedy tot een score van 227 punten, twee meer dan Annet Roelen met Controversy. Jarmilla Peterson werd in deze rubriek ondanks wat foutjes derde met Amoriette met 214.