Home » Aston Martin NL moet oog missen: “het is een enorme klap”
nieuws

Aston Martin NL moet oog missen: “het is een enorme klap”

WINSCHOTEN | STEGEN.NET

Dressuurpaard Aston Martin NL zal opnieuw een operatie moeten ondergaan en zal een oog moeten missen. Dat maakte Christa Larmoyeur bekend op Facebook. ,,Ik ben er ontzettend ziek van.”
Kracht en elegantie in de lichte tour: Christa Larmoyeur met Aston Martin NL. ©Steven Stegen
Christa Larmoyeur met Aston Martin NL.
STEVEN STEGEN

De 10-jarige Aston Martin NL (Uphill x Cabochon) liep eind oktober bij een ongeluk oogletsel op. ,,Hij heeft een scherp voorwerp in z’n oog gehad. Waarna hij direct naar Emmeloord moest voor een spoedoperatie. Omdat niemand wist hoe het zou aflopen wilde ik het graag voor me houden. Misschien zou het mee vallen”, aldus Larmoyeur.

Enorme klap
Maar dat blijkt helaas niet het geval. ,,Vanmiddag kreeg ik te horen dat de ontsteking maar niet weg wil en het oog verwijderd zal moeten worden. Omdat je altijd iets van hoop houdt een enorme klap. En hij zal dus weer onder het mes moeten die arme schat. Het enige kleine lichtpuntje is dat hij er op zich in de sport geen last van zou moeten hebben. Dat zou natuurlijk ontzettend mooi zijn. Maar eerst maar weer hopen op een goede afloop van deze tweede operatie.”

over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net