Veel deelnemers bij selectie voor NK Subtop in Bronneger

Share
  • 22 november 2015 12:48

door: redactie, 22 november 2015 12:48

BRONNEGER | STEGEN.NET

Ashley Langevoort, Savannah Pieters (ZZ-Zwaar) en Dennis Ausma (lichte tour) waren zaterdag de winnaars bij de selectie voor het NK Subtop in Bronneger.
Savannah Pieters en Ceasar zijn duidelijk in hun sas met de Drentse titel. Foto: Facebook

Savannah Pieters en Ceasar (archief).
FOTO: FACEBOOK

De eerste selectie voor het KNHS-kampioenschap bracht een mooi deelnemersveld naar manege De Rietweg. In de lichte tour trok Dennis Ausma aan het langste eind. Ausma behaalde met de 12-jarige hengst Wonderboy DDH 69,93% en dat was ook gelijk de hoogste score van de dag. Een knappe prestatie, want het was het eerste indoor optreden van de combinatie van dit seizoen.

De tweede plaats was voor Vai Bruntink en de aansprekende ruin Chardonnay (v. Winningmood). Zij behaalde 67.76%. ,,Het was niet helemaal mijn wedstrijd in Bronneger, maar ik heb toch een prima resultaat behaald en kan nu lekker verder trainen”, aldus Bruntink op Facebook. Frank Hosmar eindigde met Alphaville N.O.P. als derde.

ZZ-Zwaar
De ZZ-Zwaar was zo goed bezet dat er in twee groepen werd gereden. De hoogste score kwam op naam van de Drentse amazone Savannah Pieters. Met haar paard Ceasar (v. Vivaldi), waarmee ze afgelopen zomer nog Drents kampioen in de ZZ-Licht werd, behaalde ze 66.57%. Pieters heeft haar eigen dressuurstal, die gevestigd is bij Stal Vreedenburgh in Dalen.

De tweede plaats in deze groep was voor Joyce Haaijer en de Friese merrie Tialda H. Dagmar van ‘t Land stuurde Finn naar de derde positie. Op haar Diede Dieni (v. Spielberg) werd Annemieke Vincourt in deze rubriek vierde.

In de andere groep eiste Ashley Langevoort de overwinning op. Zij kwam met Dontruschels (v. Don Primaire) tot de winnende score van 65.86%. Vai Bruntink was de grootste concurrent. Zij werd met Pavo’s Ziggy Pop tweede en met Darabel derde.