Francis Turkensteen en Enieta winnen selectie Drents kampioenschap

Share
  • 21 november 2016 18:51

door: redactie, 21 november 2016 18:51

Bronneger | STEGEN.NET

Francis Turkensteen eiste bij de selectie voor het Drents kampioenschap in Bronneger de eerste plaats op in de ZZ-licht. De amazone uit Zwiggelte was ruimschoots de beste met Enieta (v. Johnson).
Francis Turkensteen.

Francis Turkensteen.

Turkensteen en Enieta kwamen tot een hoge score van 255,5 punten, mede door de sterke indruk die de combinatie maakte in de drafonderdelen. Het duo debuteerde in juni dit jaar in de Z2 en doet het nu dus heel goed in de ZZ-licht.

Turkensteen wist in Bronneger Veronique Roerink naar de tweede plaats te verwijzen. Roerink won met Flanell nog de eerste selectie in Zuidwolde. De derde plaats was voor Nars Gottmer met Floris Vinckenburgh.

In de Z2 bouwde Marrit Reusien een indrukwekkende voorsprong op. Met Hidde fan de Brinkhof behaalde ze 231 punten. Daarmee verwees ze stalgenoot Marissa Spoor en Brinhofā€™s Empire S naar de tweede plaats. Daarna volgden Marjan Hooge (Ego Tripper Texel) en Floor Vos (Fine Tuned DFV).

Willem van der Kolk voerde de Z1 aan. Met Bayin-Mah (v. Gribaldi) gaf ze Zoƫ Zwiggelaar met Floris Vinckenburgh het nakijken.