archief
contact
+31 6 53239630

Marissa Spoor knalt tijdens Indoor Groningen: ‘dit succes had ik niet verwacht’

ZUIDBROEK – Haar winnende proef met Empire S begon met een beetje spanning, maar wat zette Marissa Spoor vervolgens een proef neer! De 23-jarige amazone uit Emmen won met overmacht de Z-klasse bij Indoor Groningen. ,,Nee, dat succes had ik niet verwacht.”
Marissa Spoor is geconcentreerd bezig met haar winnende proef met haard paard Empire S. foto: Steven Stegen
Marissa Spoor is geconcentreerd bezig met haar winnende proef met haard paard Empire S. STEVEN STEGEN

ZUIDBROEK | STEGEN.NET

Haar winnende proef met Empire S begon met een beetje spanning, maar wat zette Marissa Spoor vervolgens een proef neer! De 23-jarige amazone uit Emmen won met overmacht de Z-klasse van de DCIG bij Indoor Groningen.
Marissa Spoor is geconcentreerd bezig met haar winnende proef met haard paard Empire S. foto: Steven Stegen
Marissa Spoor is geconcentreerd bezig met haar winnende proef met haard paard Empire S.
STEVEN STEGEN

De juryleden Peter Bonhof en Johan Hamminga waren zeer te spreken over de proef van Marissa Spoor en Empire S (v. Zardando). De combinatie werd beloond met een uitstekende score van 73,75% en stond daarmee behoorlijk los van de nummer twee, Wilmer Lanning, die met Didelot op 70,75% eindigde.

Eerlijk beeld
Jury Johan Hamminga gaf na afloop lovend commentaar. ,,We hebben een heel eerlijk beeld gezien, ook zeer harmonieus. Het paard is licht aan de hulpen. In het begin van de proef zaten nog wat mindere stukken, maar deze combinatie is zeker een belofte voor de toekomst.”

Niet verwacht
Marissa Spoor genoot met volle teugen van het succes en de ereronde. ,,Nee, ik had dit zeker niet verwacht”, glunderde ze. ,,Dit is onze eerste grote overwinning. Bij het Drents kampioenschap werden we vierde in de Z1. Empire is mijn eigen paard en ik heb ‘m zelf opgeleid.”

Marissa is een leerling van Trea Mulder-Dolsma. Sinds afgelopen zomer is ze als stalamazone verbonden aan de succesvolle Stal De Brinkhof bij Dwingeloo.

Leon Thijssen - Ambler GamblerJasper Kools - ChattoNicky Snijder - Kalshoven's Zalsa & Jazz Robin Luurssen - BolognaSarina Mayr - Zytske fan Wiardastate

Indoor Groningen 2015/2016

Foto's van Indoor Groningen, editie 2015/2016.

Total
5
Shares
0 deel
0 deel
5 deel
0 Tweet
0 deel