archief
contact
+31 6 53239630

Drentse dressuurtitels voor Nick Kemps en Marissa Spoor

DE WIJK – De zwaarste Drentse dressuurtitels gingen zaterdag naar Nick Kemps (ZZ-licht) en Marissa Spoor (Z2). In de Z1 was Floor Vos de beste van Drenthe. Floor Vos overklaste in de Z1 de concurrentie met Fine Tuned DFV.
Marissa Spoor rijdt Brinkhof's Empire naar de Drentse titel in de Z2. foto: Steven Stegen
Marissa Spoor rijdt Brinkhof’s Empire naar de Drentse titel in de Z2. FOTO: Steven Stegen

De Wijk | STEGEN.NET

De zwaarste Drentse dressuurtitels gingen zaterdag naar Nick Kemps (ZZ-licht) en Marissa Spoor (Z2). In de Z1 was Floor Vos de beste van Drenthe.

Marissa Spoor rijdt Brinkhof's Empire naar de Drentse titel in de Z2. foto: Steven Stegen
Marissa Spoor rijdt Brinkhof’s Empire naar de Drentse titel in de Z2.
FOTO: Steven Stegen

Door de regenval zag het dressuurterrein er slecht uit, maar de familie Van der Sluis bood de helpende hand. Op hun terrein, aan de overkant van de weg, kon de dressuur worden verreden.

In de ZZ-licht was Nicky Snijder met Catwalk Sth (v. Voice) de beste in de gewone proef, maar de titel ging toch naar Nick Kemps, die met Chapeau (v. Johnson) dankzij een sublieme kür langszij kwam. Ina Beuving pakte met Doris Day – Sollenburg de reservetitel in deze zwaarste klasse.

In de Z2 bracht de kür ook verschuivingen. Marissa Spoor nam uiteindelijk een flinke voorsprong. De aan de stal van Trea Mulder verbonden amazone maakte indruk met Brinkhof’s Empire. Verrassend tweede werd Lin Chi-Chun met Alaska Dvb, gevolgd door Ina Beuving met Dinant.

Floor Vos werd Z1-kampioen met Fine Tuned DFV. foto: Steven Stegen
Floor Vos werd Z1-kampioen met Fine Tuned DFV.
FOTO: Steven Stegen

Floor Vos overklaste in de Z1 de concurrentie. De amazone uit Valthe vormt een prachtige combinatie met de aansprekende Fine Tuned DFV (v. Armani). Ze troefde clubgenote Marjan Hooge (Ego Tripper Texel) met ruim een procent af.

De M2 werd gewonnen door Marloes Hingstman met Diarona (v. Westpoint). In de M1 werd Floor van Manen Drents kampioen met Gregor.

Pony’s
Anna-Sophie Huisman is Drents kampioen geworden in de hoogste klasse dressuur bij de pony’s. Donderdag moest zij zich kwalificeren voor de finale van zaterdag, hierbij mocht ze als eerste door met 68,97%. Zaterdag moest ze weer een proef rijden en daarna een kür op muziek. ,,Die ging fantastisch”, aldus de 13-jarige amazone van de Woldruiters. Anna-Sophie traint bij Loes Corsel in Coevorden. Lisa Hamminga pakte met Jonker’s Anigo de tweede plaats.

In de Z1 D/E werd Ava Krause kampioen met een mooie score op Golden Legend. Michelle Berends won de Z2 kleine maat met Allstar. Lisa Jager pakte de titel in de M2 met kiek is Effe.

   

Total
1
Shares
0 deel
0 deel
1 deel
0 Tweet
0 deel