archief
contact
+31 6 53239630

Michael Greeve en Whitney BB vooraan in Grote Prijs Roosendaal

ROOSENDAAL – Michael Greeve en Whitney BB zitten duidelijk in een flow. De combinatie uit Veeningen won zondag de Grote Prijs op Paardensportcentrum Den Goubergh. ,,Het seizoen zo afsluiten, dat kan niet mooier”, aldus de winnaar.
Michael Greeve met Whitney BB (archief). foto: Steven Stegen
Michael Greeve met Whitney BB (archief). STEGEN.NET

ROOSENDAAL | STEGEN.NET | KNHS

Michael Greeve en Whitney BB zitten duidelijk in een flow. De combinatie uit Veeningen won zondag de Grote Prijs op Paardensportcentrum Den Goubergh.

Van de 65 deelnemers nam de Drentse ruiter als tweede starter in de barrage het mes tussen de tanden en reed met Whitney BB een ongenaakbare rit. ,,Het seizoen zo afsluiten, dat kan niet mooier”, aldus de winnaar.

Michael Greeve met Whitney BB (archief). foto: Steven Stegen
Michael Greeve met Whitney BB (archief).
STEGEN.NET

Tien barragisten trokken ten strijde in het slotstuk van de twee sterren Grote Prijs, waarin Greeve de eerste foutloze omloop voor zijn rekening nam. De ruiter verdedigde de Nederlandse driekleur dit jaar meerdere malen in diverse landenwedstrijden, maar had tot vorige week zes jaar lang niet vooraan gestaan in een Grote Prijs. Een week eerder deed hij het tij keren met een eerste plaats in de Grote Prijs van Jumping Achterhoek en deed er in Roosendaal een schepje bovenop.

Stilistische rit
Met de voorzichtige Nabab de Reve-dochter, gefokt door zijn vader, wist Greeve de kortste lijnen aan te snijden en draaide subliem scherpe bochten in de 1.45m proef. De stilistische rit leverde het duo een tijd op van 31,51 seconden, waar onder andere Albert Zoer met Gigolo (v. Cicero Z) zich stuk op beet.

De routinier uit Echten klokte ruim een seconde onder de tijd van Greeve, maar zag de winst van 8.000 euro aan zich voorbij gaan door een balk op de laatste hindernis. ,,Ik had in de laatste lijn een galopsprong meer en ik wist dat mijn tijd iets sneller kon. Maar ik wilde niet alle risico’s nemen en de rust er een beetje inhouden. Dat het dan toch lukt om te winnen, dat is heel mooi. Whitney was super te pas, ze liep echt heel goed en sprong super”, reageert Greeve tevreden.

De top vijf werd tevens afgesloten door een Nederlandse combinatie. Kevin Beerse uit Wergea wist met Harley VDL-nakomeling Camelot de finesse van de winnende rit niet te evenaren, maar kwam met een dappere poging in 34.70 over de finish.

Total
1
Shares
0 deel
0 deel
1 deel
0 Tweet
0 deel