Glock’s Toto jr. blikvanger bij hengstencompetitie Zuidbroek

Glock’s Toto jr. blikvanger bij hengstencompetitie Zuidbroek

11 januari 2016 22:39 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

ZUIDBROEK | STEGEN.NET | KWPN

Glock’s Toto jr. (Totilas x Desperados) was de grote blikvanger tijdens de hengstencompetitie die als toetje tijdens Indoor Groningen werd verreden. Onder Marieke van der Putten won hij met overmacht in de klasse L.

Glock's Toto jr imponeerde in Zuidbroek onder Marieke van der Putten. foto: Roland Hitze
Glock’s Toto jr imponeerde in Zuidbroek onder Marieke van der Putten.
FOTO: Roland Hitze

Jurylid Monique Peutz was lyrisch over het optreden, zo vertelt ze aan het KWPN. ,,Eigenlijk heb ik er geen andere woorden voor dan: wauw! Wat een fantastisch gereden proef! Hij stapt ruim met veel souplesse, draaft met veel souplesse en gedragenheid, en kan al heel goed schakelen in galop.”

Op zijn cijferlijst prijken 9,5-en voor de stap en draf naast negens voor de galop, harmonie en aanleg. Daarmee kwam Glock’s Toto Jr. uit op 92 punten. ,,Hij gaf me echt een fantastisch gevoel, als ik hem rijd snap ik steeds meer wat Edward gevoelt moet hebben toen hij Totilas nog onder het zadel had. Glock’s Toto is net als zijn vader een héél speciaal paard”, sprak Marieke van der Putten enthousiast.

Hij sloeg een gat van zeven punten naar de nummer twee, de KWPN-goedgekeurde hengst Ferguson (Floriscount uit Liebelei v.Lauries Crusador xx, fokker Erika Luetjens uit Grasberg) onder Kirsten Brouwer.

Tijdens de Blom Hengstencompetitie springen klasse M was Albert Zoer met Florian (v. Zirocco Blue VDL) op koers naar wist. Bij de laatste hindernis ging het fout voor deze combinatie, die in augustus nog kampioen werd bij de vijfjarige springpaarden. Maud Roosendaal pakte in Zuidbroek met Quint de zege in deze rubriek.