archief
contact
+31 6 53239630

Glock’s Toto jr. blik­van­ger bij heng­sten­com­pe­ti­tie Zuidbroek

ZUIDBROEK — Glock’s Toto jr. (Totilas x Desperados) was de grote blik­van­ger tij­dens de heng­sten­com­pe­ti­tie die als toe­tje tij­dens Indoor Groningen werd ver­re­den. Onder Marieke van der Putten won hij met over­macht in de klasse L. 
Glock's Toto jr imponeerde in Zuidbroek onder Marieke van der Putten. foto: Roland Hitze

ZUIDBROEK | STEGEN.NET | KWPN

Glock’s Toto jr. (Totilas x Desperados) was de grote blik­van­ger tij­dens de heng­sten­com­pe­ti­tie die als toe­tje tij­dens Indoor Groningen werd ver­re­den. Onder Marieke van der Putten won hij met over­macht in de klasse L.

Glock's Toto jr imponeerde in Zuidbroek onder Marieke van der Putten. foto: Roland Hitze
Glock’s Toto jr impo­neerde in Zuidbroek onder Marieke van der Putten.
FOTO: Roland Hitze

Jurylid Monique Peutz was lyrisch over het optre­den, zo ver­telt ze aan het KWPN. „Eigenlijk heb ik er geen andere woor­den voor dan: wauw! Wat een fan­tas­tisch gere­den proef! Hij stapt ruim met veel sou­plesse, draaft met veel sou­plesse en gedra­gen­heid, en kan al heel goed scha­ke­len in galop.”

Op zijn cij­fer­lijst prij­ken 9,5‑en voor de stap en draf naast negens voor de galop, har­mo­nie en aan­leg. Daarmee kwam Glock’s Toto Jr. uit op 92 pun­ten. „Hij gaf me echt een fan­tas­tisch gevoel, als ik hem rijd snap ik steeds meer wat Edward gevoelt moet heb­ben toen hij Totilas nog onder het zadel had. Glock’s Toto is net als zijn vader een héél spe­ci­aal paard”, sprak Marieke van der Putten enthousiast.

Hij sloeg een gat van zeven pun­ten naar de num­mer twee, de KWPN-goed­ge­keurde hengst Ferguson (Floriscount uit Liebelei v.Lauries Crusador xx, fok­ker Erika Luetjens uit Grasberg) onder Kirsten Brouwer.

Tijdens de Blom Hengstencompetitie sprin­gen klasse M was Albert Zoer met Florian (v. Zirocco Blue VDL) op koers naar wist. Bij de laat­ste hin­der­nis ging het fout voor deze com­bi­na­tie, die in augus­tus nog kam­pi­oen werd bij de vijf­ja­rige spring­paar­den. Maud Roosendaal pakte in Zuidbroek met Quint de zege in deze rubriek.

gerelateerde berichten
Total
1
Share