archief
contact
+31 6 53239630

Hengstencompetitie Indoor Groningen blijft publiekstrekker

📌 ZUIDBROEK – De hengstencompetitie blijft een populair onderdeel van Indoor Groningen. Er kwam zaterdag veel publiek naar de Eurohal, waar de KWPN-goedgekeurde Imposantos zijn naam alle eer aandeed. Hij won onder Bart Veeze opnieuw de klasse Z/ZZ-dressuur.
Glock’s King Karim won onder Hans Peter Minderhoud de klasse L.

📌 Zuidbroek
📝 STEGEN.NET | KWPN

De hengstencompetitie blijft een populair onderdeel van Indoor Groningen. Er kwam zaterdag veel publiek naar de Eurohal, waar de KWPN-goedgekeurde Imposantos zijn naam alle eer aandeed. Hij won onder Bart Veeze opnieuw de klasse Z/ZZ.

Het was voor Imposantos (Wynton uit Zarina elite IBOP-dres PROK van Krack C, fokker Willy Wijnen uit Berlicum) zijn derde zege op rij in de competitie, zo schrijft het KWPN op haar website. Vreeze en Imposantos kregen 94 punten van de jury.

Glock’s King Karim won onder Hans Peter Minderhoud de klasse L.
📸 Indoor Groningen | Mariol Middel

,,Je bent in topvorm”, complimenteert jurywoordvoerder Gert van den Hoorn de ruiter van Imposantos. ,,Het was een hele mooie verrichting. De uitgestrekte stap was perfect, daar kregen we kippenvel van, een 10. In de draf blijft in elke wending de takt behouden, met zowel van voren als opzij een fraai beeld. De galop was technisch goed gereden, maar in de manier van galopperen zien we graag iets meer rust in de sprong.”

Zoals in de hele competitie al het geval is, was ook in Zuidbroek de tweede positie voor In Style (Eye Catcher uit Sissy van Lorentin I). Renate van Uytert – van Vliet bracht de hengst naar 90 punten. In Style kreeg negens voor zijn kwaliteitsvolle draf en galop, net als voor de harmonie. Voor zijn aanleg als dressuurpaard kreeg het fokproduct van Joop van Uytert een 9,5.

Klasse M

In de klasse M was de overwinning voor Jameson RS2, gereden door Marieke van der Putten. De zoon van Blue Hors Zack uit Atilinda keur v. Negro. ,,Deze hengst werd goed voorgesteld en kon zijn kwaliteiten optimaal tonen. De stap zouden we ruimer willen zien, maar is wel zuiver en actief, een 8. De draf is mooi in balans en heeft veel techniek, vooral de uitgestrekte draf was fantastisch. In galop combineert Jameson RS2 zijn kwaliteiten met een zekere rust, waarbij de verruimingen weer zeer goed waren.”

In de klasse L liep de sympathieke voshengst Glock’s King Karim (v. Toto Jr.) onder Hans Peter Minderhoud, met voor vrijwel alle onderdelen een 9,5, naar 94 punten.

bron: website KWPN
https://www.kwpn.nl/nieuws?itemId=NewsItem:20374


Total
52
Shares
0 deel
0 deel
52 deel
0 Tweet
0 deel