archief
contact
+31 6 53239630

Edward Gal Nederlands kampi­oen met Glock’s Toto jr.

📌 ERMELO — Edward Gal is zondag­mid­dag voor de elfde keer gehul­digd als Nederlands kampi­oen dres­suur. Dit keer behaal­de hij de titel met de feno­me­na­le Glock’s Toto jr, een nazaat van de beroem­de Totilas. 
NK-dressuur. Edward Gal werd opnieuw Nederlands kampioen, dit keer met Glocks Zonik.

📌 ERMELO
📝 STEGEN.NET | KNHS

Edward Gal is zondag­mid­dag voor de elfde keer gehul­digd als Nederlands kampi­oen dres­suur. Dit keer behaal­de hij de titel met de feno­me­na­le Glock’s Toto jr, een nazaat van de beroem­de Totilas.

Met een eind­sco­re van 86,150% in de kür op muziek verplet­ter­de Gal met Toto jr. de concur­ren­tie. Hans Peter Minderhoud vero­ver­de het zilver met Glock’s Dream Boy N.O.P. Emmelie Scholtens eindig­de net als vorig jaar op de derde trede van het podium.

De afslui­ten­de rit van Edward Gal en Glock’s Toto jr. zorg­de voor kippen­vel en een blijk van erken­ning op de zonover­go­ten tribu­ne, want Gal reed de kür op de muziek van Totilas. „Toen Toto jr drie jaar oud was wist ik al dat als er een paard was dat de Kür van Totilas zou mogen lopen, dat hij dat zou zijn. Ik heb er zeven jaar op gewacht. Vandaag was het ook precies tien jaar gele­den dat ik met Totilas in Kentucky wereld­kam­pi­oen werd. Het is nog gewaagd om te zeggen, maar ik heb het gevoel dat Toto jr nog beter kan zijn dan zijn vader”, aldus Edward Gal.

Vooral de draf­on­der­de­len waren impo­ne­rend. De 9‑jarige hengst lijkt nog maar aan het begin te staan van wat onge­twij­feld een mooie carri­è­re in de sport gaat worden. 

Gal: „Ik ben heel blij hoe hij hier vandaag liep. Het was pas zijn derde wedstrijd op dit niveau en het zegt wel wat over zijn kwali­teit dat hij het zo goed oppakt. Voor mijn gevoel was hij vandaag nog beter dan giste­ren. Het is heel fijn voor de toekomst om te weten dat hij in een weds­tijd groeit. Ik voel bij Toto jr heel veel van wat ik bij zijn vader Totilas ook voel­de. Dat maakt deze titel voor mij ook zo speciaal.”

Uitslag NK dres­suur 2020

  1. Edward Gal (Oosterbeek), GLOCK’s Toto jr (v.Totilas); 80.681% + 86.150% = 166.831%
  2. Hans Peter Minderhoud (Oosterhout), GLOCK’s Dream Boy N.O.P. (v.Vivaldi); 76.489% + 82.525% = 159.001
  3. Emmelie Scholtens (Gorinchem), Desperado N.O.P. (v.Vivaldi); 72.809% + 81.400% = 154.209%

gerelateerde berichten
Total
2
Share