Edward Gal Nederlands kampioen met Glock’s Toto jr.

  • 20 september 2020 19:43
door: redactie, 20 september 2020 19:43

📌 ERMELO
📝 STEGEN.NET | KNHS

Edward Gal is zondagmiddag voor de elfde keer gehuldigd als Nederlands kampioen dressuur. Dit keer behaalde hij de titel met de fenomenale Glock’s Toto jr, een nazaat van de beroemde Totilas.

Met een eindscore van 86,150% in de kür op muziek verpletterde Gal met Toto jr. de concurrentie. Hans Peter Minderhoud veroverde het zilver met Glock’s Dream Boy N.O.P. Emmelie Scholtens eindigde net als vorig jaar op de derde trede van het podium.

De afsluitende rit van Edward Gal en Glock’s Toto jr. zorgde voor kippenvel en een blijk van erkenning op de zonovergoten tribune, want Gal reed de kür op de muziek van Totilas. ,,Toen Toto jr drie jaar oud was wist ik al dat als er een paard was dat de Kür van Totilas zou mogen lopen, dat hij dat zou zijn. Ik heb er zeven jaar op gewacht. Vandaag was het ook precies tien jaar geleden dat ik met Totilas in Kentucky wereldkampioen werd. Het is nog gewaagd om te zeggen, maar ik heb het gevoel dat Toto jr nog beter kan zijn dan zijn vader”, aldus Edward Gal.

Vooral de drafonderdelen waren imponerend. De 9-jarige hengst lijkt nog maar aan het begin te staan van wat ongetwijfeld een mooie carrière in de sport gaat worden.

Gal: ,,Ik ben heel blij hoe hij hier vandaag liep. Het was pas zijn derde wedstrijd op dit niveau en het zegt wel wat over zijn kwaliteit dat hij het zo goed oppakt. Voor mijn gevoel was hij vandaag nog beter dan gisteren. Het is heel fijn voor de toekomst om te weten dat hij in een wedstijd groeit. Ik voel bij Toto jr heel veel van wat ik bij zijn vader Totilas ook voelde. Dat maakt deze titel voor mij ook zo speciaal.”

Uitslag NK dressuur 2020

  1. Edward Gal (Oosterbeek), GLOCK’s Toto jr (v.Totilas); 80.681% + 86.150% = 166.831%
  2. Hans Peter Minderhoud (Oosterhout), GLOCK’s Dream Boy N.O.P. (v.Vivaldi); 76.489% + 82.525% = 159.001
  3. Emmelie Scholtens (Gorinchem), Desperado N.O.P. (v.Vivaldi); 72.809% + 81.400% = 154.209%