Marlon Modolo Zano­telli wint WB Bordeaux, Jur Vrieling tiende

Share
  • 5 februari 2023 14:51

door: redactie, 5 februari 2023 14:51

📌 BORDEAUX – De wereld­beker bij de inter­nationale Jumping de Bordeaux is gewonnen door Marlon Modolo Zano­telli. De Braziliaan zege­vierde met de KWPN’er VDL Edgar M. Jur Vrieling werd uitstekend tiende.

Vrieling plaatste zich met nog 16 con­currenten voor de barrage. De ruiter uit Hol­wierde nam in de ronde op tijd geen al te grote risico’s. Vrieling wilde vooral punten pakken om voor de finale van de wereld­beker in aan­merking te komen. Die opzet slaagde. Zijn schimmel Long John Silver N.O.P. sprong, net als in Amster­dam, weer uitstekend.

Marlon Modolo Zanotelli met VDL Edgar.
📸 FEI | Eric Knoll

Maikel van der Vleuten en Dywis HH (v. Toulon) moesten afgroeten en haalden de barrage niet. Voor Harrie Smolders en Bingo du Parc (v. Mylord Carthago) liepen een spring­fout op in het middelste element van de driesprong.

In de overvolle barrage ging Marlon Modolo Zanotelli als laatste van start en wist hij met VDL Edgar M Edouard Schmitz en Quno naar de tweede plaats te verdrijven. Henrik von Ecker­mann werd derde met King Edward. Hij gaat ook aan de leiding in de tussen­stand van de West-Europese league. Jur Vrieling staat nu achtste en die positie lijkt kans­rijk om naar de finale in Omaha te mogen.

📝 bron: Stegen.net
📸 FEI | Eric Knoll