Friezenteam Groningen prolongeert KFPS-titel in klasse Z

Share
  • 22 februari 2016 19:01

door: redactie, 22 februari 2016 19:01

SONNEGA | STEGEN.NET | KFPS
Het succesvolle Friezenteam Groningen wist het afgelopen weekend de titel in de klasse Z te prolongeren. Tijdens het indoor kampioenschap van het KFPS in Sonnega waren de Groningers opnieuw de besten.

Het winnende Z-Friezenteam Groningen. foto: Doranka Groote

Het winnende Z-Friezenteam Groningen.
DORANKA GROOTE

Het viertal, bestaande uit Mellanie Meijer, Bodien Grijpstra, Barbara Postema en Stephanie Dietrich en instructrice Marja Dijkstra, kwam dit jaar voor het eerst in actie en het optreden in Sonnega was goed voor een score van 64 procent. ,,We hadden een mooi commentaar van de jury en we zijn heel tevreden met dit goede begin van het seizoen”, vertelt Mellanie Meijer namens het team.

Het behalen van de titel is een mooi succes in de aanloop naar het optreden tijdens Paard 2016. Tijdens dat evenement in Hardenberg van 3 tot en met 5 maart verzorgt het Friezenviertal een optreden.

Zilveren Zweep
Marrit Reusien en Bennie van Es mochten elk een Zilveren Zweep in ontvangst nemen voor hun prestatie tijdens de finale van de KFPS Indoor Sportcompetitie dressuur. Reusien won de ereprijs door het hoogste percentage te scoren in de klasse B tot en met L2 met Jarn fan de Brinkhof (Wikke 404). De combinatie werd tevens gehuldigd als kampioen in de klasse L2. Bennie van Es scoorde het hoogste percentage in de klasse M1 tot en met ZZ-Licht met Dorian van Soma (Olgert 445). Zij waren tevens kampioen in het ZZ-Licht.

Marrit Reusien won met Jarn fan de Brinkhof de Zilveren Zweep.

Marrit Reusien won met Jarn fan de Brinkhof de Zilveren Zweep.
KFPS

Subtop
Op zaterdagavond was er ook een Subtop-wedstrijd uitgeschreven voor deelnemers met Friese paarden. Er werden uitstekende resultaten geboekt. Zo won Joyce Haaijer met haar merrie Tialda H. (Jasper 366) de klasse ZZ-Zwaar met 65%. Voor Margriet Koopmans was er met Tallina K.W. (Dries 421) een tweede plaats met 62,86%. Hilda Rijpkema werd derde met Knillis (Wikke 404) met 62,71%.

Alle vier de combinaties in de Prix St.Georges wisten een voldoende score neer te zetten. Met 68,16% was de overwinning voor Marsja Dijkman met Haitse 425 (Jasper 366). Esther Liano en Pattaconk’s Pluto (Wierd 409) waren tweede met 66,18% en Nienke Schrale derde met Mike (Tetse 394) met 61,05%.

De Intermédiaire I leverde een eerste prijs op voor Thea Dijkstra met Michiel 442 (Tsjerk 328) met 66,58%. Daniëlla Smit liet met Rosa fan Bangazathe (Brandus 345) een score van 62,96% noteren, goed voor plaats twee. Derde werd Sarina Mayr met Zytske fan Wiardastate (Andries 415) met 61,32%.

De Intermédiaire kür werd gewonnen door Marsja Dijkman met Haitse 425 met 71,563%. Sarina Mayr scoorde met Modelmerrie Zytske fan Wiardastate 63,063%. Met Ebele fan Groenestein (Winand 405) schreef Esther Liano de overwinning in de Intermédiaire II op haar naam met 62,37%. Tweede werd Melanie Mouthaan met Wilke-C van de Wijdewormer (Fabe 348) met 62,24%.