Drents kampioene Aniek Schraa met Frühlingsflocke elfde in Ermelo

Share
 • 12 maart 2016 12:24

door: redactie, 12 maart 2016 12:24

ERMELO | STEGEN.NET | KNHS
Drents kampioene Aniek Schraa is vrijdag elfde geworden in de M2 tijdens het KNHS-kampioenschap. De titel ging naar Katie Werring uit Harmelen. In de M1 won Joyce van Opbergen uit Moergestel.

Aniek Schraa met Frühlingsflocke tijdens de prijsuitreiking van het Drents kampioenschap. foto: Steven Stegen

Aniek Schraa met Frühlingsflocke tijdens de prijsuitreiking van het Drents kampioenschap.
STEVEN STEGEN

Aniek Schraa kijkt tevreden terug op haar optreden met Frühlingsflocke. ,,Ik ben zeer tevreden over haar, zeker over haar werkwilligheid. Er was genoeg te zien rond de baan en dat zorgde ervoor dat ze haar ogen, af en toe tijdens de stap, op steeltjes droeg. Ze bleef toch aan de hulpen en ook weer vet goeie stukken in draf en galop, echt een wauwgevoel!”, zo meldt ze op Facebook.

Een goede prestatie leverde ook de Friese kampioene Thea Dijkstra. De amazone uit Easterlittens pakte toch maar even een mooie zesde plaats met haar Geartsje fan Bangazathe. Elvi Smits uit Groningen kwam met Natal op plaats 20 uit.

Magisch gevoel
M2-kampioene Katie Werring hield een ,,magisch gevoel” over aan haar optreden met haar paard Francois. ,,Ik heb nog nooit eerder op zo’n paard gereden. Hij is zo goed, en dat weet hij zelf ook!”

De 21-jarige Katie en haar familie kochten Voice-nakomeling Francois toen hij drie jaar oud was. ,,Ik heb hem zelf zadelmak gemaakt en samen met mijn moeder, die me altijd helpt thuis, opgeleid. Mijn vader is mijn grote sponsor en ik les ook bij Daniëlle Heijkoop”, vertelt ze.

Hoewel de combinatie altijd goed presteert op wedstrijden, is dit hun eerste nationale titel. En dat met de prachtige score van ruim 73%. ,,Dat is natuurlijk fantastisch, we hebben er lang naartoe getraind en nu is het dan gelukt. Tijdens de proef leek het wel of we één waren; zo geconcentreerd en foutloos. Een magisch gevoel.”

Met een score die net onder de 70% uitkwam, won allerlaatste starter Neelke van Kollenburg het zilver. Ze zadelde de getalenteerde Jazz-vosmerrie Feline. ,,Alweer tweede”, lacht ze een beetje besmuikt. ,,Van de zomer waren we ook al reserve in het M1. Ik heb al best vaak op het podium gestaan, maar nog nooit bovenaan.”

M1
Het binnenhalen van de Nederlandse indoortitel M1 was een mooie primeur voor de Moergestelse amazone Joyce van Opbergen, die nog nooit eerder op het KNHS indoorkampioenschap startte. ,,Op één of andere manier ging het op de regiokampioenschappen binnen altijd mis. Nu niet, we werden kampioen van Brabant en nu dus ook van Nederland”, vertelt de amazone blij.

Joyce van Opbergen behaalde de titel met Pure Bf’s Fygaro met een mooie score van ruim 70%. ,,De proef ging heel fijn, hij was super ontspannen en liep lekker actief. Ik had een klein hakkeltje in het aanspringen, maar verder ging het echt goed.”

De Drentse Maaike Kienecker eindigde met Fruhling O’hesseln op de 15e plaats. De amazone uit Aalden behaalde een score van 61,67%. Fries kampioene Jolanda de Vries werd met Fly me to the moon 17e, net achter haar provinciegenote Harmina Holwerda, die met Christiaan als 16 eindigde. Britt Muis uit Stadskanaal kwam met It’s Britt’s Corlando op de 19e plek.

 • Uitslag KNHS Indoorkampioenschap M2 dressuur
  1. Katie Werring (Harmelen), Francois (v. Voice), 73,11%
  2. Neelke van Kollenburg (Oirschot), Feline (v. Jazz), 69,89%
  3. Inez van Waalwijk-van Doorn (Maassluis), Karperhoeve Eianco (v. Florencio), 68,78%
 • Uitslag KNHS Indoorkampioenschap M1 dressuur
  1. Joyce van Opbergen (Moergestel), Pure Bf’s Fygaro (v. Rousseau), 70,22%
  2. Marleen Raamsteeboers-Albers (Lathum), Devito van de Kempenhoeve (v. Johnson), 68,44%
  3. Lisette van der Ende (Didam), Eazy (v. Silvano), 65,33%

Dit bericht is [views]