Marc-Peter Spahn wint eerste proef Gronings kampioenschap

  • 27 februari 2016 12:00
door: redactie, 27 februari 2016 12:00

WINSCHOTEN | STEGEN.NET
Marc-Peter Spahn won vrijdagavond de eerste proef in de ZZ-licht tijdens het Gronings kampioenschap. De ruiter uit Niebert bouwde met Djorn van de Demro Stables een kleine voorsprong op.

Gronings kampioenschap. Marc-Peter Spahn won met Djorn van de Demro Stables de eerste proef

Marc-Peter Spahn won met Djorn van de Demro Stables de eerste proef (archieffoto).
STAL BARON SPAHN

In manege De Dollard kwam Spahn met zijn Friese paard tot een score van 65,57%. Dat was een fractie hoger dan het resultaat van Zoë Schipper. Zij zag haar proef met Venice (v. Cabochon) beloond met precies 65%. Derde werd Linda Kouwenhoven met Dollard Zappaloupe met 64,43%. Zaterdagavond valt de belissing in de kür op muziek.

In de Z2 stak Marloes Oosterhof er met kop en schouders bovenuit. Met Emmerson (v. Jazz) behaalde de amazone uit Zuidbroek 63,38%. Oosterhof scoorde als enige voldoende in het veld van zeven deelnemers. Wytske Schuth werd met Bandiet (v. Uphill) tweede met 58,68%. De derde plaats was voor Daniëlle van Bergen met Ayden of Gold (57,94%).

Pony’s
In de klasse Z2 voor pony’s was Marten Luiten een klasse apart. Met Movie Star won hij de eerste proef en met Goldwin’s Hoeve’s Valentina nam hij de tweede plaats in. Féline Bakker was in de Z1 grote maat de beste met Amazing Hero en Liz Bouman was bij de kleine pony’s Z1 de beste met Samedi.