archief
contact
+31 6 53239630

Noordelijke amazones presteren sterk in Z1 bij KNHS-kampioenschap

ERMELO – De Noordelijke afvaardiging heeft vrijdag goed gepresteerd in de Z1 tijdens het KNHS-kampioenschap. Achter kampioene Fransje van der Meer uit Nootdorp eindigde Veronique Roerink uit Beilen als tweede. Laura Zwart uit Oosterwolde werd derde.
Fransje van der Meer werd met Echt Mooi kampioen in de Z1. foto: Steven Stegen
Fransje van der Meer werd met Echt Mooi kampioen in de Z1. STEVEN STEGEN

ERMELO | STEGEN.NET
De Noordelijke afvaardiging heeft vrijdag goed gepresteerd in de Z1 tijdens het KNHS-kampioenschap. Achter kampioene Fransje van der Meer uit Nootdorp eindigde Veronique Roerink uit Beilen als tweede. Laura Zwart uit Oosterwolde werd derde.

Fransje van der Meer werd met Echt Mooi kampioen in de Z1. foto: Steven Stegen
Fransje van der Meer werd met Echt Mooi kampioen in de Z1.
STEVEN STEGEN

Tegen kampioene Fransje van der Meer met Echt Mooi (v. Voice) was in de Amaliahal geen kruit gewassen. Echt Mooi toonde een sterke draf en veel afdruk en werd door de drie juryleden beloond met de winnende score van 67,84%.

Veronique Roerink werd met Flanell reservekampioen in de Z1. foto: Steven Stegen
Veronique Roerink werd met Flanell reservekampioen in de Z1.
STEVEN STEGEN

Goede tweede bij het KNHS-kampioenschap Z1 was Veronique Roerink. De Drentse amazone zette met Flanell (v. Apache) een sterke proef neer. Het was jammer dat de combinatie na het halthouden bij A een kleine storing kreeg bij het weer aangalopperen. Roerink eindigde op een totaal van 66,67%.

Laura Zwart behaalde knap de derde plaats met Lumen Express. De Friese combinatie deed met een score van 66,37% maar weinig onder voor de kampioen en reservekampioen. Het Noordelijk succes was daarmee nog niet op, want ook de vierde plaats van Esther Liano mocht er zijn. De amazone uit Harkema kwam in de baan met Thijs.

Doel gehaald
Floor Vos uit Valthe pakte met Fine Tuned DFV de negende plaats. Ze behaalden een score van 63,33%. ,,Ik ben tevreden. Het paard mist nog routine en daardoor slopen er drie kleine foutjes in. Er had zonder die foutjes meer in gezeten, maar het doel was om de beste tien te halen. dat doel is gehaald.”

Gespannen begin
Gronings kampioene Féline Bakker had in de Z1 te maken met een wat gespannen begin. Haar paard Vennedy maakte zich wat sterk en liet zich wat moeilijk door de hoek leiden. ,,Maar ik kon gelukkig wel doorrijden en daarna ging het eigenlijk steeds beter. Natuurlijk, het kan allemaal nog veel strakker, maar ik ben heel tevreden over zijn eerste optreden op een NK”, aldus Féline.

Gronings kampioene Féline Bakker werd met Vennedy 19e in de Z1.
Gronings kampioene Féline Bakker werd met Vennedy 19e in de Z1.
STEVEN STEGEN
 • Uitslag KNHS-kampioenschap Z1 2016:
  1. Fransje van der Meer, Echt Mooi, 67,84%
  2. Veronique Roerink, Flanell, 66,67%
  3. Laura Zwart, Lumen Express, 66,37%
  4. Esther Liano, Thijs, 65,38%
  5. Suzanne van de Ven, VDV d’Avicci, 64,90%

Dit bericht is [views]

Total
1
Shares
0 deel
0 deel
1 deel
0 Tweet
0 deel