Groninger dressuurtitels naar Marc-Peter Spahn en Marloes Oosterhof

Share
  • 28 februari 2016 15:45

door: redactie, 28 februari 2016 15:45

WINSCHOTEN | STEGEN.NET
Marc-Peter Spahn (ZZ-licht) en Marloes Oosterhof (Z2) legden beslag op de zwaarste Groninger dressuurtitels. De kür van zaterdagavond bracht geen verschuivingen meer in de kop van het klassement.

Marc-Peter Spahn behaalde de titel in de ZZ-licht met Djorn van de Demro Stables. foto: KNHS Groningen

Marc-Peter Spahn behaalde de titel in de ZZ-licht met Djorn van de Demro Stables.
KNHS GRONINGEN | HELEN DE KONING

Marc-Peter Spahn was vrijdagavond al de beste in de reguliere proef met Djorn van de Demro Stables (v. Jorn) en ook in de kür wist de ruiter uit Niebert de jury het meest aan te spreken. ‘Friezenexpert’ Spahn kwam met de sterk galopperende Djorn van de Demro Stables tot een score van 70,5% in de kür en een gemiddelde van 68,035% over de beide proeven.

Zoë Schipper werd in de ZZ-licht tweede met de expressieve Venice (v. Cabochon). Met haar score van 69,875% in de kür bood Schipper goed partij en was het verschil uiteindelijk maar minimaal. Schipper kwam uit op een gemiddelde van 67,438%. De derde plaats was voor Linda Kouwenhoven met Dollard’s Zappaloupe.

Klasse apart
In de Z2 was Marloes Oosterhof een klasse apart. De amazone uit Zuidbroek stak er met het eigen fokproduct Emmerson (v. Jazz) met kop en schouders bovenuit. In de kür behaalde de combinatie een prachtige score van 73,250%. ,,Emmerson deed er in de kür nog een schepje bovenop, wat hou ik van dat paard, dit is echt geweldig”, aldus een blije Oosterhof, die eindigde op een gemiddelde van 68,315%.

Op ruime afstand met 60,997% eindigde Wytske Schuth op de tweede plaats met Bandiet (v. Uphill). Maar ontevreden was Schuth zeker niet. ,,Ik heb een toppaard, met een topkarakter! Ik was zelf grieperig, maar mijn paard hielp me in beide proeven enorm.” Marsha Smits eindigde in het eindklassement als derde met Actie W (v. Goodtimes).

De M2 paarden bracht de titel voor Elvi Smits en haar paard Natal. De combinatie van de Rigolettoruiters kwam bij beide juryleden aan kop en nam met een totaal van 66,67% nog aardig afstand van de concurrentie. Linda Kouwenhoven werd tweede en derde, respectievelijk met Floyd en Friday, beiden nakomelingen van de hengst Uphill.

Britt Muis eiste in de M1 de titel op met It’s Britt’s Corlando. Op recies twee procent achterstand eindigde Nynke Tilma als tweede met Fast and Furious Rw.

Elvi Smits won met Natal de M2. foto: KNHS Groningen

Elvi Smits won met Natal de M2.
KNHS GRONINGEN | HELEN DE KONING

Drie titels voor Féline Bakker
In de Z1 ging de overwinning naar Féline Bakker met Vennedy (v. Kennedy). Het was niet het enige succes voor de amazone, want ze behaalde in totaal drie titels! Zo won Bakker ook de M-pony’s cat. D/E met Magic Roses Cocktail en de Z1 cat D/E met Amazing Hero. En hele knappe prestatie van de 16-jarige amazone uit Bierum. Bakker heeft nu drie ritten naar Ermelo te gaan: vrijdag 4 maart met Vennedy, zaterdag 5 maart met Amazing Hero en op 12 maart met Magic Roses Cocktail.

Marten Luiten
De zwaarste klasse bij de pony’s werd opnieuw gewonnen door Marten Luiten. Met Goldwin’s Hoeve’s Movie Star wist het jonge talent weer veel indruk te maken. Zo scoorde het duo een 10 op de uitgestrekte draf. Verder reed Marten zijn andere pony Goldwin’s Hoeve’s Valentina nog knap naar de tweede plaats.

De Z1 kleine maat werd gewonnen door Liz Bouman met Samedi. Paula Koenes won met Bjirmen’s Jelte de M2 grote maat.

Zondag, op de slotdag van het kampioenschap in manege De Dollard, stonden nog de B- en L-rubrieken voor paarden en pony’s op het programma. Daarbij presteerde de 11-jarige Sytze van Dellen uit Opende opvallend, want hij eiste twee titels op met knappe scores. Zo won de ruiter van PC Nienoord de B cat. B met Cumano en de B cat. C met Pascha. Titels waren er ook voor Minte Rinia, Evelyn Speelman, Myrthe Geling, Jennifer Veenstra en Patrick Trijbels.