Hans Peter Minderhoud vooraan in Grand Prix dressuur Indoor Brabant

  • 11 maart 2016 18:15

door: redactie, 11 maart 2016 18:15

DEN BOSCH | STEGEN.NET | KNHS
Hans Peter Minderhoud won vrijdag met een mooie score van 76,48% de Grand Prix tijdens Indoor Brabant. Met Glock’s Flirt verwees de ruiter uit Oosterbeek de Spaanse Beatrix Ferrer-Salat naar de tweede plaats.

Hans Peter Minderhoud met Glocks Flirt (archief).

Hans Peter Minderhoud met Glocks Flirt (archief).
FEI | JON STROUD

De verschillen in het eerste onderdeel van de Reem Acra Wereldbekerwedstrijd waren klein en dat belooft wat voor zaterdag in de Kür op Muziek, waar de laatste punten voor de wereldbekerfinale over veertien dagen in Gothenburg, verdeeld worden. Hans Peter Minderhoud is al zeker van deelname aan de finale. Minderhoud’s partner Edward Gal moest op het laatste moment afzeggen na een val thuis van een paard en ook de Duitse Werth moest verstek laten gaan in Den Bosch.

Minderhoud: ,,Ondanks de afzeggingen win ik met een percentage van ruim 76 procent, wat ook echt goed is. Als ik met 73 procent had gewonnen was ik minder tevreden geweest. Zeker de eerste piaffe en passage gingen goed.”

De ruiter uit Oosterbeek liet de jarige Spaanse Beatrix Ferrer-Salat, die vorig jaar brons won op het EK, achter zich. ,,Ik hoorde wel dat zij drie fouten had in haar proef. Ik had er een paar minder.”

Goede vorm
Diederik van Silfhout en Arlando N.O.P., die de wereldbekerfinale in Gothenburg niet in hun planning hebben opgenomen, bevestigden hun goede vorm met de derde plaats. In de Kür op Muziek op zaterdag rijden naast Minderhoud en Van Silfhout ook Marlies van Baalen (Brakel) met Ratzinger, Patrick van der Meer (Naaldwijk) en Zippo en Lynne Maas (Schiedam) met Zamora voor Nederland.

Dit bericht is [views]