Veel belangstelling voor eerste selectie ONNK 2016 in Bronneger

Veel belangstelling voor eerste selectie ONNK 2016 in Bronneger

17 april 2016 19:56 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

BRONNEGER | STEGEN.NET
De eerste selectie van het Open Noord Nederlands Kampioenschap vrijspringen en vrijbewegen (ONNK) in Bronneger trok flink wat publiek. Uitschieter van de dag was het driejarige springpaard Irandalina (v. Bugatti VDL). Bij de dressuurpaarden noteerde een nakomelinge van Dream Boy de hoogste score.

Sfeerbeeld van de kooi in Bronneger, waar de eerste selectie was van het ONNK 2016.

Sfeerbeeld van de kooi in Bronneger, waar de eerste selectie was van het ONNK 2016.
FOTO: REINOLD LOWES

De springpaarden hadden duidelijk de overhand in manege De Rietweg. Ze werden beoordeeld op type, galop, afdruk, techniek, bascule en reflexen. Op type scoorde de winnende merrie Irandalina van P.A.M. Versteegh met een 6,5 niet bijzonder hoog, maar ze sprong zeer overtuigend. Zo kreeg ze voor haar techniek achter een 9, net als voor de bascule, terwijl ze voor haar reflexen een 8,5 scoorde. Irandalina is zadelmak gemaakt door Rubie Hemmen, die haar ook nog in training heeft.

Met een totaal van 64,5 punten hield Irandalina (Bugatti VDL x Indorado) de concurrentie achter zich. De merrie I.Amelusina (Untouched x Namelus R) van M. Schuiling behaalde 64 punten. Dat deed ook Isagrafin (Namelus R x Cantos) van H. Kip en N. Schijndel). De merries waren dus de besten in het veld van 22 driejarigen.

Bij de oudere springpaarden waren de verschillen klein. Als winnaar kwam hier High Voltage (Cedric x Manhattan) van Kitty Nijholt uit de bus. Deze vierjarige ruin scoorde 56,5 punten, met een 7,5 voor de techniek achter en het vermogen. Twee paarden behaalden 56 punten: Harola HK (Carrera VDL x G.Ramiro Z) en Home Sweet Home (Bodinus x Concorde).

Dressuurpaarden
Bij de driejarige dressuurpaarden kwamen maar acht paarden in de baan. Duidelijke winnares was hier Inesse Riche d’Apardi (Dream Boy x Lancet) van A. Wiebing-Schuring. De merrie kreeg een 8,5 voor souplesse en voor de aanleg als dressuurpaard. Tweede werd de hengst Hoogadel (Hofrat x Del Pierro) van J. Hooge met 56,5 punten.

Duidelijke winnares bij de driejarige dressuurpaarden was Inesse Riche d'Apardi (Dream Boy x Lancet) van A. Wiebing-Schuring.

Duidelijke winnares bij de driejarige dressuurpaarden was Inesse Riche d’Apardi (Dream Boy x Lancet) van A. Wiebing-Schuring.
FOTO: REINOLD LOWES

Bij de vier- tot en met zevenjarigen won de hengst Homerus P (Negro x Jazz) van J. Hooge met 56,5. Dit paard scoorde als enige een 8,5 voor de aanleg als dressuurpaard.