Marloes Oosterhof stuurt Uzarmus met pensioen: ‘Ik geniet nu anders van hem’

Share
  • 27 april 2016 11:28

door: Steven Stegen, 27 april 2016 11:28

ZUIDBROEK | STEGEN.NET
Dressuuramazone Marloes Oosterhof zal niet meer in de baan komen met haar paard Uzarmus (Hamlet x Lennard). De amazone uit Zuidbroek heeft besloten om haar nu 15-jarige ‘Uzzie’ vervroegd met pensioen te sturen.

Marloes Oosterhof en Uzarmus vorige maand bij Indoor Tolbert.

Marloes Oosterhof en Uzarmus vorige maand bij Indoor Tolbert.
FOTO: STEVEN STEGEN

Marloes Oosterhof schrijft op Facebook dat ze na lang wikken en wegen het besluit heeft genomen. ,,Hij wilde altijd zo graag, hij wilde het beste voor je doen, maar z’n lichaam werkte niet altijd mee en dat ging de laatste tijd steeds meer en vaker opspelen. Na lang wikken en wegen hebben we besloten om hem uit de sport te halen en hem zijn vervroegde pensioen te geven.”

Dankbaar
Oosterhof heeft de training afgebouwd en Uzarmus loopt inmiddels in de wei bij zijn oude stalgenoot Olevus in Oudeschip en geniet daar zichtbaar van. ,,Ik ben er ontzettend dankbaar voor. Ik heb van de wedstrijden met Uzzie genoten. Nu geniet ik op een andere manier van hem.”

De gepensioneerde Uzarmus in de wei.

De gepensioneerde Uzarmus in de wei.
FOTO: FACEBOOK

Marloes Oosterhof en Uzarmus behaalden vele mooie klasseringen en klommen op tot Intermédiaire I niveau. Indoor Tolbert was hun laatste optreden, in maart dit jaar.