Loes Corsel uitschieter in kür op CH Coevorden

Loes Corsel uitschieter in kür op CH Coevorden

24 mei 2009 19:19 Uit

Door Steven Stegen
 
Leestijd: < 1 minuut

COEVORDEN | STEGEN.NET
Loes Corsel heeft zondag tijdens de 27e editie van het CH Coevorden de kür op muziek gewonnen. De Drentse indoorkampioene scoorde voor eigen publiek met Ramazotti 73.00% en nam daarmee duidelijk afstand van de concurrentie.

Loes Corsel bezig met haar kür op Ramazotti. ©Steven Stegen

Loes Corsel bezig met haar kür op Ramazotti. ©Steven Stegen

In de kür deden zowel Z1- als Z2-combinaties mee. Dat leverde nogal wat niveauverschil op. Jurylid Afiena Kommer bleef terecht een aantal keren onder de 60 procent in haar waardering.

Uitschieter
Duidelijke uitschieter was Loes Corsel met Ramazotti. De amazone uit Coevorden reed een prima kür, met als enige foutje een mislukte keertwending. ,,Ik ben heel tevreden. Het lukt steeds beter om Ramazotti bij de les te houden. Ik rij hem tegenwoordig twee keer los, want anders is hij in de proef te fris”, aldus Corsel, die met 73.00% de concurrentie overklaste.

Marloes Oldenhuizing eindigde verrassend op de tweede plaats. De Z1-amazone van de Grootveldruiters uit Dalen zag haar optreden met O’Marado’s Uticon (v. Gribaldi) beloond met 69.75%. Er moet nog meer in zitten als de amazone nog wat meer aan haar houding werkt.

De derde plaats in de kür was voor Jarmilla Peterson uit Wedde met Don Chello. Haar paard kwam onlangs in de wei ten val en raakte licht geblesseerd, maar nu bouwt Peterson weer met succes aan het vertrouwen van haar paard. Lineke Meursing uit Ees eindigde op de vierde plaats met Up to Date L, een paard dat zich mooi heeft ontwikkeld en inmiddels ook in de ZZ-Licht wordt uitgebracht.

NHP