Overvloedige regenval leidt tot afgelastingen van concoursen

Share
  • 28 mei 2014 16:49

door: Steven Stegen, 28 mei 2014 16:49

blokjeCOEVORDEN/RODEN | STEGEN.NET
De enorme regenval in het noorden zorgt voor steeds meer problemen voor paardensportevenementen. De concoursen in Coevorden en Roden zijn afgelast.

Op sommige plaatsen is dinsdag tot 60 millimeter aan hemelwater gevallen en dat kan de bodem niet hebben. Het CH Marum ging al niet door en woensdag werd bekend dat ook het Hemelvaartsconcours in Roden en het CH Coevorden, dat vrijdag zou beginnen, niet kunnen doorgaan.

regenval tijdens concours

Regenval tijdens het CH Coevorden van vorig jaar.
foto: Steven Stegen

Het CH Coevorden is door de gemeente ‘gedwongen’ om het evenement af te blazen, want de vergunning om het Van Heutszpark te mogen gebruiken is ingetrokken. Het lukt de organisatie niet om op zo’n korte termijn een alternatieve locatie te vinden. Mogelijk gaat het CH Coevorden op een later tijdstip alsnog door. In Roden gaan de rubrieken op vrijdag en zaterdag wellicht nog door.

Duidelijk is wel dat gezien de klimaatsverandering, waar het KNMI deze week weer over publiceerde, het kunnen beschikken over een goede bodem in de toekomst alleen maar belangrijker zal worden. Regen blijkt regelmatig spelbreker bij (paarden)sportevenementen. Vorig jaar moest het CH De Wolden ook al improviseren en kon de Grote Prijs niet in de hoofdpiste op het gras worden verreden. Het CH De Wolden beschikt inmiddels over nog een extra gedraineerde zandbaan.

In de reacties kun je evenementen melden die wel of niet doorgaan.