Marriët Hoekstra met U-Bresco Z de beste in Grote Prijs CH Eext

Share
  • 16 mei 2016 20:57

door: redactie, 16 mei 2016 20:57

EEXT | STEGEN.NET
Marriët Hoekstra uit Mildam schreef op Pinkstermaandag de 1.40-rubriek om de Grote Prijs van het CH Eext op haar naam. De Friese amazone was met U-Bresco Z drie tegenstanders te snel af in de barrage.

Marriet Hoekstra met U-bresco op weg naar de overwinning op CH Eext. foto: Henk Osinga

Marriët Hoekstra met U-bresco op weg naar de overwinning op CH Eext.
📸 Henk Osinga

Op het mooie hoofdterrein reed Hoekstra een foutloze barrage in 41.86 seconden. Daarmee was ze bijna een seconde sneller dan de nummer twee Robert Havinga. Die reed Bacardi rond in 42.70. Renate Beuving werd derde met Berona en winnares Marriët Hoekstra werd vervolgens nog vierde met Everglade.

  • De winnende rit van Marriët Hoekstra

Hoekstra kwam ook in de ZZ-rubriek sterk voor de dag met haar twee paarden, met een vierde en vijfde plaats. Maureen Bonder eiste in deze wedstrijd direct op tijd de eerste plaats op met Elmo. Renate Beuving werd op ruime afstand tweede met Especiale en Bonder werd met Con-Coleur derde.

Maureen Bonder won in Eext de ZZ-rubriek met Elmo.

Maureen Bonder won in Eext de ZZ-rubriek met Elmo.
📸 Reinold Lowes

Het Z-parcours op het hoofdterrein bracht de overwinning voor Robert Havinga met Bacardi. Hij reed in de tweede fase Elmar van Hoorn (met Epson) en Marianne Boerema (Dollard’s Fabian HBC) op achterstand.

Het M-parcours werd gewonnen door Yvonne van Dijk met Fajah. Zij klopte Marleen Meijer met Caballero en Renate Beuving met Excellent.