Concours LR en PC Oostermoer op nieuwe locatie

Concours LR en PC Oostermoer op nieuwe locatie

2 juni 2016 19:47 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

GIETEN | STEGEN.NET

De Rabo dressuur- en springwedstrijd van rijvereniging en ponyclub Oostermoer wordt op 4 en 5 juni voor het eerst sinds jaren op een nieuwe locatie gehouden: het terrein van de familie Oosterhuis aan de Bonnerdijk.
Lisa Schuitema tijdens het concours van LR en PC Oostermoer in 2014.

Lisa Schuitema tijdens het concours van LR en PC Oostermoer in 2014.

Op dit terrein, waar in juli ook de trekkertrek van Gieten plaatsvindt, komt een flink aantal paarden- en ponycombinaties aan de start in de disciplines springen en dressuur.

Het concours van RV & PC Oostermoer werd jaren lang georganiseerd op het terrein van de familie Oldenziel aan de Hondsrugweg. Afgelopen december nam de vereniging haar spiksplinternieuwe accommodatie in Gieterveen in gebruik, maar deze leent zich helaas dit jaar nog niet voor de Rabo outdoorwedstrijd.

Daarom worden zowel het springen als de dressuur op dezelfde locatie gehouden als waar later dit jaar ook de trekkertrek Gieten plaatsvindt. Het programma is vergelijkbaar met voorgaande jaren. Op beide dagen kan er een springparcours worden gesprongen en kunnen er dressuurproeven worden gereden. De pony’s verschijnen op zaterdags aan de start terwijl de paardencombinaties zich voor beide dagen mogen opgeven.