archief
contact
+31 6 53239630

Johan Rockx krijgt leiding over Nederlands dressuurteam

ERMELO – Het Nederlands dressuurkader gaat vanaf nu formeel onder leiding van Johan Rockx, in de functie van bondscoach, de voorbereidingen en de observatie in naar de Olympische Spelen in Rio.
Johan Rockx krijgt de leiding over het dressuurteam. foto: Facebook

ERMELO | STEGEN.NET | KNHS

Het Nederlands dressuurkader gaat vanaf nu formeel onder leiding van Johan Rockx, in de functie van bondscoach, de voorbereidingen en de observatie in naar de Olympische Spelen in Rio.
Johan Rockx krijgt de leiding over het dressuurteam. foto: Facebook
Johan Rockx krijgt de leiding over het dressuurteam.
FOTO: FACEBOOK

Ondanks het positieve bericht van Wim Ernes dat de tumor bij een onlangs gemaakte scan kleiner wordt, maakt het gebrek aan fysieke fitheid van hem een optimale begeleiding niet mogelijk. Johan Rockx wordt in zijn functie als bondscoach geadviseerd door Wim Ernes en ondersteund door het overig technisch KNHS-kader. De Nederlandse dressuurruiters gaan zich in de aanloop naar Rio vooral in de kijker rijden tijdens het CHIO Rotterdam en het NK Dressuur in Ermelo.

Sinds Indoor Brabant in maart van dit jaar is Johan Rockx al de rechterhand van Wim Ernes.
Rockx observeert deze week de U-25 ruiters op het CDI in Roosendaal om vervolgens als bondscoach met de sterkste combinaties naar het EK-U25 in Hagen te reizen.

Daarna volgen de twee belangrijke observatiewedstrijden voor de Nederlandse senioren tijdens het CHIO in Rotterdam (23 – 26 juni) en het NK in Ermelo (14 – 17 juli). De Nederlandse ruiters zetten alles op alles om daar hun topvorm te laten zien. Johan Rockx maakt zijn definitieve Rio-selectie, samen met zijn collega’s van de andere hippische disciplines, bekend direct na de kür op muziek op 17 juli tijdens het NK Dressuur in Ermelo.

Total
1
Shares
gerelateerde berichten
Total
1
Share