archief
contact
+31 6 53239630
Springruiter Jos Lansink

Jos Lansink geopereerd aan prostaatkanker: ‘ik wil deze tegenslag rustig verwerken’

GENK | STEGEN.NET | BELGA

Jos Lansink heeft dinsdag een pittige operatie ondergaan. Bij de 55-jarige springruiter is onlangs prostaatkanker vastgesteld, zo meldt het Belgische persbureau Belga.
Springruiter Jos Lansink
Springruiter Jos Lansink. (archieffoto)

Lansink, die tussen 1988 en 2012 zeven keer op rij meedeed aan de Olympische Spelen, moet nog minstens vijf dagen in het ziekenhuis verblijven, zei hij woensdag. ,,De operatie is goed verlopen maar heeft wel vijf uur geduurd. Er moet nog verder onderzocht worden hoe de kanker verder het best behandeld moet worden.”

Lansink richt zich nu eerst op zijn herstel. ,,Ik ben helemaal niet bezig met een comeback. De artsen hebben mij immers toevertrouwd dat een volledig herstel tot vier maanden in beslag kan nemen”, aldus Lansink, die werd geboren in het Overijsselse Rossum. ,,Ieder geval is apart en daarom is het verloop van het genezingsproces moeilijk te voorspellen. Ik wil in ieder geval deze tegenslag in een serene sfeer kunnen verwerken en ga pas aan het normale leven denken wanneer ik volledig genezen ben.”

Biografie
Lansink kwam tot 2004 uit voor Nederland, sindsdien springt hij voor België. In 1988 boekte hij zijn eerste internationale successen met het paard Felix. Na enkele grand-prix overwinningen heeft hij met Felix naar zijn eerste Olympische Spelen deelgenomen. Individueel eindigde hij in Seoul op de zevende plaats.

Jos Lansink

geboren: 19 maart 1961 in Weerselo

paarden: Felix, Egano, Libero H, Carthago, Caridor, Cumano

Lansink kwam tot 2004 uit voor Nederland, sindsdien springt hij voor België. In 1988 boekte hij zijn eerste internationale successen met het paard Felix.

Na enkele grand-prix overwinningen heeft hij met Felix naar zijn eerste Olympische Spelen deelgenomen. Individueel eindigde hij in Seoul op de 7e plaats.

Na Felix kwamen de toppers Egano en Libero. Egano won met Jos vele Grote Prijzen met als hoogtepunt het winnen van Olympisch Goud in Barcelona. Met Libero won hij, na vele overwinningen in Grote Prijzen, de Wereldbekerfinale in 1994 in ’s-Hertogenbosch.

In 1996 maakte Jos de overstap naar Zangersheide in het Belgische Lanaken. Met de hengst Carthago nam hij deel aan de Olympische Spelen in Atlanta en Sydney. Met Caridor behaalde hij samen met het Belgische team de bronzen medaille op het Wereldkampioenschap in Jerez de la Frontera in 2002. Jos reed met Caridor twee foutloze rondes in de landenwedstrijd. Indiviudueel eindigde hij op een 6e plaats.

In 2004 is hij als zelfstandige begonnen met een eigen spring-, en handelsstal. Hij won in dit jaar de hoogst gedoteerde Grote Prijs in het Candese Galgary met de imponerende hengst Cumano.

In 2006 werd hij Wereldkampioen met Cavalor Cumano tijdens de WEG in Aken.

Hij behaalde in zijn carrière negen keer de Nationale Titel. Acht keer voor Nederland en één keer voor België.

Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel