Jos Lansink zegt af voor EK springen

  • 18 augustus 2009 16:07
door: redactie, 18 augustus 2009 16:07

Jos Lansink met Cumano.

Jos Lansink met Cumano.

LANAKEN – Jos Lansink zal volgende week niet deelnemen aan het Europees kampioenschap springen in Windsor. ,,Mijn paard Cumano is niet topfit”, legt de wereldkampioen springen uit.

,,Cumano liep een lichte blessure op en het Europees kampioenschap komt gewoon te vroeg. Ik vind het erg jammer dat ik niet kan deelnemen maar de gezondheid van Cumano gaat voor. Ik neem geen risico’s. Dat verdient zo’n paard niet”, zegt Lansink. Lansink staat zijn plaats in het Belgische team af, want ook zijn andere paarden komen niet in aanmerking voor het EK. Peter Postelmans en zijn paard Top Gun gaan Lansink’s plaats waarschijnlijk innemen voor België op het EK.

NHP | Belga