KNHS maakt dressuurteam bekend voor eerste EK U25 in Hagen

KNHS maakt dressuurteam bekend voor eerste EK U25 in Hagen

4 juni 2016 14:50 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 1 minuut

ROOSENDAAL | KNHS

Voor het eerste Europees Kampioenschap dressuur U25 van 16 tot en met 19 juni in Hagen heeft bondscoach Johan Rockx het team bekend gemaakt. De Nederlandse equipe bestaat uit de amazones Daniëlle Houtvast, Stephanie Kooijman, Anne Meulendijks en Maxime van der Vlist. Als reserve is Jill Huijbregts aangewezen.

Bondscoach Johan Rockx maakte in Roosendaal de namen van de amazones en hun paarden bekend die Nederland over veertien dagen vertegenwoordigen op het eerste Europees Kampioenschap dressuur U25. ,,Het was geen makkelijke keuze”, vertelt Rockx.

,,De meiden zijn heel goed aan het rijden en ze liggen qua niveau heel dicht bij elkaar. In de equipe zitten maar liefst vier amazones uit het Rabo Talententeam. Ik denk dat we echt goed voor de dag kunnen komen in Hagen.”

Goed scoren
De bondscoach motiveert zijn beslissing als volgt: ,,Daniëlle Houtvast en Utah kunnen echt heel goed scoren. Stephanie Kooijman rijdt Winston iedere keer ijzersterk door de proeven. Bailey het paard van Maxime van der Vlist is een echte piaffe-machine en MDH Avanti van Anne Meulendijks is een paard met veel expressie. Jill Huijbregts rijdt hele constante proeven.”

Anne, Jill, Maxime en Stephanie maken hun uitverkiezing in het Rabo Talententeam met deelname aan het EK meer dan waar.

,,We gaan met een goed gevoel naar Hagen. Het is een leuke groep en de sfeer is goed. Volgende week is het trainingskamp waar de puntjes op de i gezet worden”, besluit Johan Rockx.

 • Nederlandse deelnemers EK U25, Hagen (Dui) van 16 tot en met 19 juni
  Daniëlle Houtvast (Puth) – Utah (v.Jazz)
  Stephanie Kooijman (Dordrecht) – Winston (v.Cocktail)
  Anne Meulendijks (Heeze) – MDH Avanti (v.United)
  Maxime van der Vlist (Baarle Nassau) – Bailey (v.Negro)
  Jill Huijbregts (Drunen) – Eventz Zamacho Z (v.Rousseau), reserve