Nederland met sterke paardensporters naar Rio: ‘we kunnen medailles halen’

Share
  • 17 juli 2016 19:18

door: KNHS, 17 juli 2016 19:18

ERMELO | STEGEN.NET | KNHS

In Braziliaanse sferen presenteerde paardensportbond KNHS na afloop van het NK Dressuur de ruiters en amazones die Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens de Spelen in Rio. Technisch directeur Maarten van der Heijden is enthousiast: ,,Onze ruiters en teams hebben absoluut medaillekansen!”
Dressuurploeg Rio

De dressuurploeg voor RIo presenteert zich tijdens het NK dressuur.
FOTO: INGEBORG VERMEER

De bekendmaking volgde direct na de huldiging van Diederik van Silfhout met Arlando N.O.P. als Nederlands kampioen dressuur. Samen met Edward Gal op Glock’s Voice, Hans Peter Minderhoud en Glock’s Johnson TN N.O.P. en Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival vormt hij het dressuurteam.

Madeleine Witte-Vrees en Cennin zijn aangewezen als reserve-combinatie, totdat de paarden op 1 augustus vertrekken.

Bondscoach Johan Rockx: ,,In de breedte hebben we een heel sterk team. De scores liggen heel dicht bij elkaar. Als je die bij elkaar optelt dan doen we zeker mee in de strijd om de medailles in Rio. Vier jaar geleden nam het team vanuit Londen zilver mee terug, vorig jaar wonnen ze de Europese titel. Onze combinaties zijn ervaren en presteren goed. Het worden spannende weken, maar ik zie het als een hele mooie uitdaging.”

Springruiters
De springruiters, regerend Europees- en Wereldkampioen met het team en winnaars van teamzilver in Londen, horen in Rio de Janeiro tot de favorieten. Tijdens dit seizoen wonnen ze al de landenwedstrijden in La Baule en Rotterdam.

Het team bestaat uit Europees- en Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith N.O.P., de nummer twee van de wereldbekerfinale in april, Harrie Smolders en Emerald N.O.P., Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN N.O.P en Jur Vrieling met VDL Zirocco Blue N.O.P., meereizende reserve is Gerco Schröder met Glock’s London N.O.P..

Bondscoach Rob Ehrens: ,,Ik ben heel blij met dit team. Alle vijf mijn ruiters hebben kampioenschapservaring en kunnen het karwei echt afmaken als het moet. Het maakt niet uit op welke plaats in het team ik ze zet. We horen bij de favorieten. De vijf paarden zijn fit-to-compete, we gaan er voor.”