archief
contact
+31 6 53239630

Martine Gramsbergen wint met Zippit GH ZZ-klasse op CH Dokkum

DOKKUM – Martine Gramsbergen-Hoekstra rijgt momenteel de successen aan elkaar. De Friese amazone won zaterdag tijdens het CH Dokkum met haar paard Zippit GH (v. Lupicor) de ZZ-rubriek. ,,Ik zit echt een in goede flow”, aldus de 28-jarige amazone.
Martine Gramsbergen rijdt tijdens het CH Dokkum de ereronde na haar overwinning in de ZZ-klasse met Zippit GH. foto: Steven Stegen

Dokkum | STEGEN.NET

Martine Gramsbergen-Hoekstra rijgt momenteel de successen aan elkaar. De Friese amazone won zaterdag tijdens het CH Dokkum de ZZ-rubriek. ,,Ik zit echt een in goede flow”, aldus de 28-jarige amazone.
Martine Gramsbergen rijdt tijdens het CH Dokkum de ereronde na haar overwinning in de ZZ-klasse met Zippit GH. foto: Steven Stegen
Martine Gramsbergen rijdt tijdens het CH Dokkum de ereronde na haar overwinning in de ZZ-klasse met Zippit GH.
FOTO: Steven Stegen

Zeven combinaties kwamen zaterdag in het prachtige Tolhuispark in Dokkum op de prima grasmat in actie in de ZZ-rubriek met ingebouwde barrage. Parcoursbouwer Wietse van der Velde zag daarvan vijf deelnemers foutloos rond gaan.

Alleen Johannes Pijnacker met de goed springende Berlino Etienne (v. Berlin) en Marianne Boerema met de opvallend gekleurde Dollard’s Chanell (v. Verdi) zagen de barrage aan zich voorbij gaan, met opvallend genoeg in beide gevallen een fout op de laatste oxer.

In de barrage zette Martine Gramsbergen–Hoekstra de beste prestatie neer. De amazone uit Pietersbierum was met Zippit GH (v. Lupicor) enkele tienden sneller dan James Robert Billington op Baltic VDL. Gramsbergen zit momenteel in de goede flow. ,,Ik heb goede paarden op dit moment, maar dat is niet de hele verklaring voor het succes. Het loopt gewoon.”

Eigen rit rijden
Gramsbergen was niet bewust bezig met het zetten van de snelste tijd. ,,Sterker nog, ik let eigenlijk nooit op de tijden die de concurrentie rijdt. Ik probeer vooral mijn eigen rit te rijden.”

Daarin is Gramsbergen de laatste tijd behoorlijk succesvol. In Franeker pakte ze de nodige prijzen mee en ze heeft met haar toppaard Zippit GH inmiddels ook de eerste internationale ervaring opgedaan. ,,Dat was in Roosendaal. We hebben daar een aantal top vijf klasseringen behaald. M’n sportieve doel voor dit jaar is daarmee nu al gehaald.”

Martine Gramsbergen combineert elf wedstrijdpaarden met haar werk in het dakdekkersbedrijf dat ze met haar man heeft. Verder geeft ze nog lessen. ,,Het is best druk dus, maar ik geniet er wel erg van. Aan het verkopen van mijn beste paarden denk ik ook zeker niet.”

James Robert Billington, een stylist bij uitstek, stuurde de hengst Baltic VDL naar een mooie tweede plaats. Als derde eindigde Folkert Kelderman met Aldeboarn Furioso. De ruiter uit Rinsumageest had een uitstekende dag, want in de klasse Z behaalde hij met Heechhiem’s Erasina Vdm (v. Indoctro) een eerste en tweede plaats.

CH Dokkum 2016. Age Flapper won met Fudine het jachtspringen klasse Z
Age Flapper won met Fudine het jachtspringen klasse Z in Dokkum.
FOTO: STEVEN STEGEN

Age Flapper uit Langezwaag voorkwam in het jachtspringen een dubbele overwinning voor Kelderman. Flapper ging met Fudine gelijk als een raket van start en bleek ruimschoots sneller.

Total
1
Shares
gerelateerde berichten
Total
1
Share