archief
contact
+31 6 53239630

Martine Gramsbergen wint met Zippit GH ZZ-klasse op CH Dokkum

DOKKUM — Martine Gramsbergen-Hoekstra rijgt momen­teel de suc­ces­sen aan elkaar. De Friese ama­zone won zater­dag tij­dens het CH Dokkum met haar paard Zippit GH (v. Lupicor) de ZZ-rubriek. „Ik zit echt een in goede flow”, aldus de 28-jarige amazone. 
Martine Gramsbergen rijdt tijdens het CH Dokkum de ereronde na haar overwinning in de ZZ-klasse met Zippit GH. foto: Steven Stegen

Dokkum | STEGEN.NET

Martine Gramsbergen-Hoekstra rijgt momen­teel de suc­ces­sen aan elkaar. De Friese ama­zone won zater­dag tij­dens het CH Dokkum de ZZ-rubriek. „Ik zit echt een in goede flow”, aldus de 28-jarige amazone.
Martine Gramsbergen rijdt tijdens het CH Dokkum de ereronde na haar overwinning in de ZZ-klasse met Zippit GH. foto: Steven Stegen
Martine Gramsbergen rijdt tij­dens het CH Dokkum de ere­ronde na haar over­win­ning in de ZZ-klasse met Zippit GH.
FOTO: Steven Stegen

Zeven com­bi­na­ties kwa­men zater­dag in het prach­tige Tolhuispark in Dokkum op de prima gras­mat in actie in de ZZ-rubriek met inge­bouwde bar­rage. Parcoursbouwer Wietse van der Velde zag daar­van vijf deel­ne­mers fout­loos rond gaan.

Alleen Johannes Pijnacker met de goed sprin­gende Berlino Etienne (v. Berlin) en Marianne Boerema met de opval­lend gekleurde Dollard’s Chanell (v. Verdi) zagen de bar­rage aan zich voor­bij gaan, met opval­lend genoeg in beide geval­len een fout op de laat­ste oxer.

In de bar­rage zette Martine Gramsbergen–Hoekstra de beste pres­ta­tie neer. De ama­zone uit Pietersbierum was met Zippit GH (v. Lupicor) enkele tien­den snel­ler dan James Robert Billington op Baltic VDL. Gramsbergen zit momen­teel in de goede flow. „Ik heb goede paar­den op dit moment, maar dat is niet de hele ver­kla­ring voor het suc­ces. Het loopt gewoon.”

Eigen rit rijden
Gramsbergen was niet bewust bezig met het zet­ten van de snel­ste tijd. „Sterker nog, ik let eigen­lijk nooit op de tij­den die de con­cur­ren­tie rijdt. Ik pro­beer vooral mijn eigen rit te rijden.”

Daarin is Gramsbergen de laat­ste tijd behoor­lijk suc­ces­vol. In Franeker pakte ze de nodige prij­zen mee en ze heeft met haar top­paard Zippit GH inmid­dels ook de eer­ste inter­na­ti­o­nale erva­ring opge­daan. „Dat was in Roosendaal. We heb­ben daar een aan­tal top vijf klas­se­rin­gen behaald. M’n spor­tieve doel voor dit jaar is daar­mee nu al gehaald.”

Martine Gramsbergen com­bi­neert elf wed­strijd­paar­den met haar werk in het dak­dek­kers­be­drijf dat ze met haar man heeft. Verder geeft ze nog les­sen. „Het is best druk dus, maar ik geniet er wel erg van. Aan het ver­ko­pen van mijn beste paar­den denk ik ook zeker niet.”

James Robert Billington, een sty­list bij uit­stek, stuurde de hengst Baltic VDL naar een mooie tweede plaats. Als derde ein­digde Folkert Kelderman met Aldeboarn Furioso. De rui­ter uit Rinsumageest had een uit­ste­kende dag, want in de klasse Z behaalde hij met Heechhiem’s Erasina Vdm (v. Indoctro) een eer­ste en tweede plaats.

CH Dokkum 2016. Age Flapper won met Fudine het jachtspringen klasse Z
Age Flapper won met Fudine het jacht­sprin­gen klasse Z in Dokkum.
FOTO: STEVEN STEGEN

Age Flapper uit Langezwaag voor­kwam in het jacht­sprin­gen een dub­bele over­win­ning voor Kelderman. Flapper ging met Fudine gelijk als een raket van start en bleek ruim­schoots sneller.

gerelateerde berichten
Total
1
Share