Home » Tim Lips meer dan tevreden met derde plaats in Luhmühlen
kort nieuws

Tim Lips meer dan tevreden met derde plaats in Luhmühlen

LUHMÜHLEN | KNHS

Tim Lips is met Bayro N.O.P. op een knappe derde plaats geëindigd in de zware CIC3* eventingwedstrijd in het Duitse Luhmühlen.

Theo van de Vendel (Ederveen) reed met Zindane ook een nette wedstrijd en eindigde op plaats 24. Beide ruiters hebben daarmee weer een stap gezet op weg naar de Olympische Spelen in Rio.

Tim Lips met Bayro N.O.P.
Tim Lips met Bayro N.O.P.
FOTO: TIMLIPS.NL

Lips begon al direct sterk in de dressuur met een vierde plaats. In de cross bleef de ruiter uit Breda 11 seconden te langzaam en in het springen geheel foutloos.

Door het op het laatste moment uitvallen van Karin Donckers schoof Lips met dit resultaat nog door naar de derde plaats in het eindklassement.

Op de goede weg
Lips is er uiteraard blij mee. ,,In de dressuur begonnen we al heel goed. Dat kon nog beter, maar we zijn echt op de goede weg. In de cross liep hij echt heel fijn, op de laatste twee hindernissen heb ik alleen nog net teveel tijd laten liggen. Het afsluitende springen ging ook heel goed, ben echt super tevreden dat we hier achter twee Duitse toppers als derde eindigen. Richting de Olympische Spelen had ik eigenlijk geen mooier resultaat kunnen wensen.”

Tags

over de auteur

redactie Stegen.net

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net