Bert-Jan Zuidema ‘lest best’ bij Indoor Hartje Drenthe

Share
  • 19 januari 2020 01:42

door: Steven Stegen, 19 januari 2020 01:42

📌 Beilen
📝 STEGEN.NET
📸 Steven Stegen

De 32e editie van Indoor Hartje Drenthe kende een fantastische finale. In de volgepakte manege van de Stroomruiters eiste Bert-Jan Zuidema met Fleurabella als laatste starter in de barrage de overwinning op.

De Grote Prijs kende zaterdagavond een groot deelnemersveld van 45 combinaties in de klassen Z en ZZ. 

Bert-Jan Zuidema en Fleurabella tijdens de ereronde bij Indoor Hartje Drenthe.
📸 Steven Stegen

Daarvan wisten er niet minder dan 14 de barrage te halen. Vooral de Z-combinaties deden het goed, met tien deelnemers die foutloos bleven.

Lange tijd hing een Zwitserse zege in de lucht, dankzij de rappe rit van Nicole Guillebeau en Ducati J (v. Numero Uno), een paard dat geen fout wilde maken. Guillebeau verblijft een aantal maanden in Veeningen en liet in Beilen zien dat ze goed mee kan doen. Haar rit in 36.27 bleek uiteindelijk goed voor de derde plaats.

Even later nam Julian de Boer de leiding over. De ruiter uit Nieuwleusen reed als enige voor de RTV Drenthe hindernis langs richting de oxer en dat leverde hem met Esprit (v. Veron) een snellere tijd van 35.98 op.

Maar het bleek nog sneller te kunnen. Bert-Jan Zuidema kwam als laatste in de baan met Fleurabella (v. Diarado). Hij had eerder al de barrage gereden met zijn Z-paard He’s My Lord, maar waagde iets te veel en kreeg twee fouten. Met zijn topmerrie Fleurabella draaide de ruiter uit Zuidwolde het gas flink open en reed hij met een tijd van 34.58 Julian de Boer alsnog van de eerste plek.

Geweldige mentaliteit

Voor Zuidema was het de vierde keer dat hij Indoor Hartje Drenthe won. ,,Dit is de eerste keer met Fleurabella. Ik heb deze merrie nu vier en half jaar. Ze heeft een geweldige mentaliteit, ze wil gewoon geen fout maken.”

Eerder op de avond won Zuidema ook al de M-finale, nu met Juventus (v. Glasgow van het Merelsnest). Lucrece Aardenburg werd voor het doldwaze eigen publiek fraai tweede met Ga la Die PH en werd luid toegejuicht door het publiek.