Exloo gastheer voor internationale Youth Cup IJslandse paarden

Exloo gastheer voor internationale Youth Cup IJslandse paarden

8 juli 2016 11:38 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

EXLOO | STEGEN.NET

Van 23 tot en met 30 juli staan de terreinen rond het Hippisch Centrum Exloo in het teken van IJslanders. Dan staat de tweejaarlijkse FEIF Youth Cup op het programma.
Youth Cup Ijslandse paarden. De tweelingzussen Marije en Cunera Rauwerda, eigenaressen van Stoeterij Frá Skoti uit Weesp, zijn hoofdsponsor van de FEIF Youth Cup 2016.

De tweelingzussen Marije en Cunera Rauwerda, eigenaressen van Stoeterij Frá Skoti uit Weesp, zijn hoofdsponsor van de FEIF Youth Cup 2016 in Exloo.

Doel van deze Youth Cup is het creëren van internationale vriendschappen tussen jeugdruiters uit verschillende landen die samen hun passie voor het IJslandse paard delen. Met het evenement in Exloo is Nederland voor de tweede keer gastheer voor dit evenement.

De focus van deze intensieve week is gericht op de allround ervaringen met hun (leen)paard, groepswerk, internationale vriendschap, respect voor andere culturen, sportiviteit en horsemanship.

Hoofdsponsor
De tweelingzussen Marije en Cunera Rauwerda, eigenaressen van Stoeterij Frá Skoti uit Weesp, zijn hoofdsponsor van de FEIF Youth Cup 2016. Ze steken niet alleen geld in het evenement, maar lenen ook hun toppaarden uit aan deelnemers uit IJsland. De jeugdruiters uit IJsland kunnen niet een eigen paard meenemen, vanwege het importverbod van IJslandse paarden.

Deel dit bericht