Frank Schuttert en herboren Winchester HS schitteren op eigen CSI Ommen

Share
  • 31 juli 2016 19:51

door: Steven Stegen, 31 juli 2016 19:51

Stegeren | STEGEN.NET

Het CSI Ommen kreeg zondag de top drie waarvoor organisator Jan Schuttert vooraf grif zou hebben getekend. Zoon Frank Schuttert won met Winchester HS de spannende Grote Prijs van ‘t Vechtdal. En Jeroen Dubbeldam en Marc Houtzager maakten het podium compleet.

Frank Schuttert rijdt Winchester HS naar de overwinning op het CSI Ommen. foto: Steven Stegen
Frank Schuttert rijdt Winchester HS naar de overwinning op het CSI Ommen.
FOTO: Steven STEGEN

Het was de gedroomde uitslag van het het slotnummer van een meer dan geslaagd CSI Ommen. Een evenement dat ondanks het wisselvallige weer veel publiek trok en ook steeds betere ruiters aan zich weet te binden. Naast de drie genoemde toppers was bijvoorbeeld ook Marcus Ehning van de partij. Hij reed de unieke hengst Comme il Faut naar de vierde plaats.

Parcoursbouwer Henk Linders had het de ruim 50 deelnemers in de Grote Prijs van het CSI Ommen niet gemakkelijk gemaakt. Hindernis 2, een vierkante oxer, zorgde voor veel fouten en op hindernis 3, eveneens een oxer, waren de nodige stops. Ook de krappe tijd van 84 seconden was een factor.

Zes deelnemers bleven uiteindelijk foutloos. De Duitse kampioen van 2015 Denis Nielsen reed als eerste in de barrage, maar hij maakte nu een fout met DSP Cashmoaker. Daarna knalde Marcus Ehning foutloos rond met Comme il Faut (v. Cornet Obolensky) in een snelle tijd van 38.97.

Jeroen Dubbeldam werd met Carosso LS La Silla fraai tweede op het CSI Ommen. foto: Steven Stegen
Jeroen Dubbeldam werd met Carosso LS La Silla fraai tweede op het CSI Ommen.
FOTO: Steven STEGEN

Lang kon Ehning niet van zijn leidende positie genieten, want Frank Schuttert ging er in de volgende rit met zijn bijna onmogelijk te rijden Winchester HS zeer gemakkelijk overheen: 37.60. Daarna volgde Marc Houtzager en de veel vorm tonende Sterrehof’s Calimero. Zij hadden 38.52 nodig. Jeroen Dubbeldam probeerde het uit alle macht, maar zijn tijd van 38.21 met Carusso LS La Silla was niet snel genoeg om Schuttert te kloppen.

Geen bedreiging
De Amerikaanse Kimberly Prince startte als laatste, maar al snel was duidelijk dat zij met Zelicie geen bedreiging zou vormen en toen kon het publiek feest vieren, met als Frank Schuttert. Hoewel hij met zijn paarden al weer meer dan twee jaar bij Jos Lansink in Belgi√ę vertoeft was het natuurlijk geweldig op op eigen terrein de winnen.

Winchester HS (Numero Uno x Nimmerdor) is na zijn blessure weer helemaal terug. Op het CH De Wolden liep de hengst al naar een zevende plaats in de Grote Prijs en nu was het raak. ,,Dit is helemaal geweldig. Ik was er ook extra op gebrand”, aldus een zeer gelukkige Frank Schuttert. Het is ontzettend knap hoe hij met Winchester HS een combinatie weet te vormen. De hengst bokt en vecht en is niet makkelijk te rijden. ,,Maar hij gaf vandaag alles voor me”, aldus Frank Schuttert.

Zijn vader Jan Schuttert sprak voor de beslissende barrage al van een ,,geslaagd evenement. Er is veel publiek geweest, de sponsors zetten zich in en dat geeft ons de energie om door te gaan met dit evenement.”

Uitslag Grote Prijs CSI Ommen 2016

ruiterpaardtijd
1.Frank Schuttert
Netherlands
Winchester HS
v. Numero Uno
0-37.60
2.Jeroen Dubbeldam
Netherlands
Carusso LS La Silla
v. Portofino
0-38.21
3.Marc Houtzager
Netherlands
Sterrehof’s Calimero
v. Quidam de Revel
0-38.52
4.Marcus Ehning
Germany
Comme il Faut
v. Cornet Obolensky
0-38.97