archief
contact
+31 6 53239630

Jeanine Nieuwenhuis behaalt op EK Oliva ook goud in de kür

OLIVA – Jeanine Nieuwenhuis heeft op het EK voor Young Riders in Oliva ook goud gehaald in de kür op muziek. ,,Het is onbeschrijflijk, echt heel vet”, aldus de Zeeuwse amazone. Febe van Zwambagt behaalde bij de Junioren brons.
Dressuur in Exloo.

oliva | STEGEN.NET | knhs

Jeanine Nieuwenhuis heeft op het EK voor Young Riders in Oliva ook goud gehaald in de kür op muziek. ,,Het is onbeschrijflijk, echt heel vet”, aldus de Zeeuwse amazone, die eerder met TC Athene al goud behaalde in de Grand Prix.

Bij de junioren won Febe van Zwambagt haar eerste individuele medaille. Met twee zilveren teammedailles, twee keer goud en twee keer brons is het EK voor de jonge Nederlandse dressuuramazones bijzonder succesvol verlopen.

Niet op safe gereden
,,Het ging zeker zo goed als gisteren”, vertelt Jeanine Nieuwenhuis na haar tweede gouden medaille. ,,Ik reed op het midden van de dag, dus het was warm. Mijn Kür is echt moeilijk. Ik moest er nog echt voor rijden. Van de jury kreeg ik complimenten dat ik niet op safe gereden had. Dit is zo onbeschrijflijk, echt heel heel vet.”

Genieten
,,Het was zo onwijs genieten de afgelopen dagen. De sfeer was super leuk en we hebben het heel gezellig gehad. De wedstrijden waren ’s ochtends en zaten we ’s middags met z’n allen bij het zwembad.”

Voor Nieuwenhuis staat deze week het volgende evenement alweer op de agenda, het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo waar ze de vijfjarige merrie Great Lady TC aan start brengt. ,,Hoe gaaf zou dat zijn, Nederland, Europees en Wereldkampioen?”

Met Jeanine Nieuwenhuis op de hoogste trede stonden dezelfde amazones wederom op het podium, de medaille-kleur van de Duitse amazones Leonie Richter en Jil-Marielle Becks was echter anders dan gisteren. Lotte Meulendijks sloot het EK haar routinier MDH Ohio af op de achtste plaats. Jeanine Nekeman reist terug naar Hasselt als de nummer 12 van Europa in de Kür op Muziek.

Eerste individuele medaille Febe van Zwambagt
Febe van Zwambagt behaalde in Oliva haar eerste individuele medaille op een EK. Ze behaalde met FS Las Vehas brons in de Kür voor Junioren. ,,Las Vegas liep vandaag de sterren van de hemel. Hij piekte op het juiste moment”, verklaart de dolgelukkige amazone.

,,Dit is mijn eerste individuele medaille op een EK. Ik ben er heel erg blij mee.” Happy is wel het woord wat Febe’s gevoel omschrijft. Het is ook het thema van de Kur die ze reed. ,,Ik rij al langere tijd op de Happy-kür op de muziek van Farell Williams. Gisteren in de individuele proef ging ook alles goed en werden we vierde. Ik wilde vandaag alles geven en het is ook alles geworden.”

Van Zwambagt won ook teamzilver met de junioren en kijkt tevreden terug op de successen. ,,Het was een fantastische week. Ik vond dat alles super georganiseerd was, het hotel, de dressuurbanen, alles. Dit is een EK dat ik nooit zal vergeten. Er was een mega-sfeer in het team. Iedereen heeft continue alles gegeven en zat echt in een flow. Las Vegas zal blij zijn als hij over een paar dagen weer in zijn eigen stal staat en de wei weer in kan. Dat heeft hij ook verdiend. Nu alles pakken en terug naar huis. De reis is ook al een hele onderneming.”

Lisanne Zoutendijk en Kostendrukkers Ringo Star werden vierde in de finale-proef van het EK op geringe achterstand van Van Zwambagt, 77.550 en 77.400. Gisteren won Zoutendijk brons. Esmee Donkers haalde met Zaffier de achtste plaats. Goud en zilver ging net als in de individuele finale naar de Duitse amazones Erbe en Rothenberger.

 • Kür op muziek EK Dressuur Young Riders 2016, Oliva
  Goud Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke), TC Athene (v.United), 81.000
  Zilver Leonie Richter (Dui), Babylon (v.Belissimo M), 78.675
  Brons Jil-Marielle Becks (Dui), Damon’s Satelite (v.Damon Hill), 78.425
  8. Lotte Meulendijks (Heeze), MDH Ohio (v.Indoctro), 71.150
  12. Jeanine Nekeman (Hasselt), Vlingh (v.Flemmingh), 70.150
 • Kür op muziek EK Dressuur Junioren 2016, Oliva 
  Goud Hannah Erbe (Dui), Carlos 609 (v.Carabas), 81.625
  Zilver Semmieke Rothenberger (Dui), Dissertation (v.Don Crusador), 78.975
  Brons Febe van Zwambagt (Bergharen), FS Las Vegas (v.Lord Loxley), 77.550
  4. Lisanne Zoutendijk (Nispen), Kostendrukkers Ringo Star (v.Riccione), 77.400
  8. Esmee Donkers (Venhorst), Zaffier (v.Painted Black), 74.875

Total
1
Shares
0 deel
0 deel
1 deel
0 Tweet
0 deel