Julia van Schaik verrassend in EK-team

  • 5 juli 2009 09:49
door: redactie, 5 juli 2009 09:49

VALTHERMOND – De 15-jarige Julia van Schaik uit Valthermond, lid bij RV Exloo, is verrassend door bondscoach Christa Laarakkers opgenomen in het EK team voor pony’s. Het EK zal plaatsvinden in het Belgische Moorsele van 29 juli t/m 4 augustus.

Julia van Schaik is nog maar pas opgenomen in het B-kader, maar door haar enorme progressie in de laatste paar maanden, mag ze nu al deelnemen aan dit EK. Julia heeft haar 7-jarige pony Den Oistriks Dailan zelf opgeleid en beschikt naast deze pony nog twee andere pony’s, die ze eveneens zelf heeft opgeleid. Met 14 Drentse titels en 4 Nationale titels mag Julia nu dus haar kunsten op het hoogste niveau laten zien.

Naast Van Schaik zitten Maria van den Dungen, Dana van Lierop en Antoinette te Riele in het team dat Nederland op het EK zal vertegenwoordigen. Maria van den Dungen maakte in 2007 ook deel uit van het team, maar helaas gooide vorig jaar een blessure van haar pony Dino P roet in het eten. Dit jaar presteerde zij met haar pony Rembrandt D.D.H. zeer sterk en afgelopen weekend wist zij de finale van de Imperial Riding Cup op haar naam te zetten.

Voor Dana van Lierop is Moorsele haar eerste Europees Kampioenschap. Zij heeft in een korte tijd laten zien bij de top te behoren. Mocht haar pony Equestricons Lord Champion geblesseerd raken, dan mag zij deelnemen met haar tweede troef Wengelo’s Ricardo. Antoinette te Riele heeft in het verleden al meerdere keren deelgenomen aan een Europees Kampioenschap. Vorig jaar behaalde te Riele in het Zwitserse Avenches met haar pony Golden Girl zowel een zilveren teammedaille als een zilveren individuele medaille. Ook Te Riele heeft een reservepony tot haar beschikking, mocht haar pony Golden Girl geblesseerd raken. Dan mag zij een beroep doen op haar tweede pony Danny Boy B.

NHP