Teleurstelling bij Lysanne Kruizinga: ‘hier op het EK Millstreet wil het niet lukken’

Share
  • 29 juli 2016 10:44

door: redactie, 29 juli 2016 10:44

Millstreet | STEGEN.NET

Voor het Nederlandse team springruiters dat aan het EK Children in Millstreet deelneemt zit de wedstrijd er op. De equipe heeft zich niet geplaatst voor de tweede ronde. Lysanne Kruizinga doet kort verslag.

door: Lysanne Kruizinga
Helaas, de Children waren donderdag niet in vorm. Dat geldt helaas ook voor mij. Ik ben best wel heel teleurgesteld over hoe het ging. Juist omdat het de laatste tijd zo mooi ging. Maar hier in Ierland wil het niet lukken.

EK Millstreet. Lisanne Kruizinga met Early Grey

Lysanne Kruizinga en Early Grey (archieffoto).
FOTO: Steven Stegen

De Junioren doen het hier gelukkig wel goed. Zo reed Amber Meijer een hele mooie ronde. Jammer dat ze een pechfout kreeg.


 

Medailles buiten bereik voor team Children op EK Millstreet

Het Nederlandse team Children liep op de eerste dag van het EK Millstreet acht strafpunten op. In de tweede wedstrijd kwamen daar nog twaalf strafpunten bij. Daarmee eindigde het team op de twaalfde plaats, net naast de tien teams die in het Ierse Millstreet in een tweede omloop om het eremetaal mochten strijden.

Beau Schuttelaar (Tegelen) redde de eer van Oranje door met Caretino foutloos te blijven in de eerste manche. Madée Schuttenbeld (Almelo) incasseerde net als op de eerste dag met Bonheur vier strafpunten. Helaas lukte het regerend Nederlands kampioene Nina van Enckevort (Sint-Oedenrode) niet haar goede prestatie van dinsdag te herhalen. Na haar rit met Darc du Rona Z verschenen er acht strafpunten op het scorebord, hetzelfde aantal als Iris Michels (Liessel) behaalde in het zadel van Adidetje.

Lysanne Kruizinga (Schoonloo) zal niet met plezier terugkijken op haar EK. Ze moest de strijd staken na problemen met de dubbelsprong en verscheen ook niet meer als individuele ruiter in de ring voor een tweede individuele ronde.

De vier andere amazones probeerden in de tweede omloop als individuele deelnemer hun klassering nog te verbeteren, maar zagen hun poging op het bereiken van de individuele finale op een ongelukkige manier stranden. Alleen Iris Michels wist foutloos te blijven en bleef op 16 strafpunten staan, waarschijnlijk teveel voor een plaats in de finale. Madée Schuttenbeld en Beau Schuttelaar werden uitgebeld op de sloot en Nina van Eckevort kwam bij een tweede weigering van haar paard ten val.

De landenwedstrijd voor Children werd overtuigend gewonnen door Spanje. Na een barrage om de tweede en derde plaats ging het zilver naar Duitsland en het Italiaanse team pakte het brons.

Zaterdag strijden de Children om de individuele medailles. De landenwedstrijd voor de Junioren wordt morgen verreden, net als de tweede manche voor de Young Riders.

(bron: KNHS)